לזניה מגולגלת - מלאה בכל טוב! | השף הלבן

לזניה מגולגלת

מי יוכל לסרב לפרוסת לזניה נפלאה ועשירה בגבינות?

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לזניה מגולגלת
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 8-10:

  • 10 עלי לזניה, רצוי מסולסלים
  • 250 גרם עלי תרד סנפרוסט מסוננים או עלי תרד טריים
  • 5 שיני שום קלופות
  • 1 כף שמן זית או חמאת תנובה
  • 1 גביע (250 גרם) קוטג' תנובה 5% ׁ
  • 1/2 גביע גבינת נפוליאון טעם טבעי 16% או 25%
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס (50 גרם) גבינת גבע-פרמזן קולקשן מגוררת דק או פתיתי מוצרלה שף לבן
  • 3 בטטות
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שף לבן או שמנת לבישול 15% שף לבן
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) רוטב עגבניות מוכן
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • אפשרות: 10 עלי בזיליקום קטנים
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מלית התרד והגבינות: שוטפים היטב את עלי התרד וחותכים לרצועות דקות (ללא הגבעולים הקשים). פורסים דק את השום.  

  • 02.

    מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את השום במשך דקה. מוסיפים את התרד ומטגנים כ-4 דקות, תוך ערבוב, עד שהוא מתרכך אבל עדיין שומר על צבעו. מתבלים בנדיבות במלח ובפלפל שחור. מסננים מנוזלים ומצננים 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    מעבירים את התרד לקערה ומוסיפים את הקוטג', גבינת השמנת, הביצה ו-1/4 כוס מגבינת הפרמזן. מערבבים ומניחים בצד.

  • 04.

    מלית הבטטה: מרתיחים מים בסיר גדול. קולפים את הבטטות, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים עד לריכוך. מעבירים לקערה בעזרת כף מחוררת וממשיכים להרתיח את המים.

  • 05.

    מועכים את הבטטה למחית חלקה ומתבלים במלח ובאגוז מוסקט. מניחים בצד.

  • 06.

    הרכבת המנה: מבשלים את עלי הלזניה במשך 5-3 דקות במים הרותחים, עד שהם גמישים אבל לא רכים לגמרי. מסננים ופורשים על משטח העבודה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 07.

    מחממים את התנור ל-190 מעלות.

  • 08.

    יוצקים לבסיס התבנית 4-3 כפות מהשמנת.

  • 09.

    מניחים במרכז אחד מעלי הלזניה 2 כפות ממחית הבטטה ומורחים אותה בעדינות בעזרת גב כפית - מקפידים להשאיר שוליים של 1 ס"מ. מניחים מעליה 2 כפות ממלית התרד והגבינות ומגלגלים לרולדה מאחת הצלעות הקצרות. מניחים בתבנית כשה"תפר" פונה כלפי מטה.

  • 10.

    מכינים באותו אופן רולדות לזניה נוספות, ומניחים אותן בתבנית בצפיפות.

  • 11.

    יוצקים את השמנת שנותרה על רולדות הלזניה - בעיקר על הקצוות שלהן.

  • 12.

    יוצקים על מרכז רולדות הלזניה רוטב עגבניות ומפזרים את יתרת גבינת הפרמזן.

  • 13.

    אופים 30-20 דקות, עד שהגבינה נמסה לגמרי. מעטרים בעלי בזיליקום ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.