לזניה חצילים מיוחדת - מתכון מנצח ללזניה מושלמת | השף הלבן

לזניה חצילים

מתלבטים האם להכין לזניה או לאכול מוסקה? המתכון של השף הלבן ללזניה חצילים עם רוטב עגבניות וגבינות, אתם כבר לא צריכים לבחור ביניהם.

מאת: הילה טמיר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לזניה חצילים

המרכיבים ל6 מנות:

לרוטב:
  • 2 עגבניות בשלות מגורדות
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כוס רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1/4 כפית סוכר
  • 3 עלי בזיליקום טרי
  • מלח
  • פלפל
  • פפריקה מתוקה
ללזניה:
  • 9 דפי לזניה יבשים
  • 2 גביעי קוטג' 5%
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל
  • 60 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
לחציל:
  • חציל בינוני פרוס דק
  • מלח גס
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את פרוסות החציל במסננת עם מלח גס וכעבור חצי שעה שעה סוחטים אותו וסופגים.

  • 02.

    מורחים במעט שמן זית מכל צד ומכניסים לגריל להשחמה.

  • 03.

    על אש בינונית גבוהה מבשלים את העגבניות עם השמן והסוכר.

  • 04.

    כאשר הכל מבעבע מוסיפים את הרסק והמים.

  • 05.

    לאחר כשתי דקות מוסיפים את התבלינים .

  • 06.

    מחלישים את האש ומבשלים עוד 5 דקות - בשלב זה ממולץ לטעום ולתקן את הטעם.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    מחממים תנור ל

  • 08.

    מערבבים את כל מצרכי המילית בקערה.

  • 09.

    מסדרים בתבנית מלבנית שכבה של עלי פסטה, שכבה של מלית, שכבה של חצילים, מוזגים מעל רוטב - ככה עושים 3 שכבות.

  • 10.

    מכניסים לתנור ל 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 11.

    מפזרים מוצרלה ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות. ניתן לשמור במקרר זה אפילו טעים יותר יום אחרי.

    טיימר מופעל
    00:15:00

הידעת?

יש מעט מאוד מאכלים בעולם אהובים יותר מהפסטה האיטלקית המוכרת. היופי בפסטה היא שמדובר בעולם שלם עם אינספור רטבים, תוספות ומרקמים שונים. בתוך העולם המגוון הזה ישנן מנות שהפופולריות שלהן שנייה רק לטעם המפנק שלהן. אחת מאותן מנות היא לזניה. המתכון הבא משלב בין לזניה למוסקה?בצורה מקורית ומפתיעה. קבלו את מתכון השף הלבן ללזניה חצילים עם רוטב עגבניות וגבינות. אתם כבר לא צריכים לבחור ביניהם.

הכנת? כאן מדרגים
(131)