לזניה בשרית
המנה המשפחתית המושלמת

המרכיבים ל 12-15:
- חבילת עלי לזניה
- 1 ק"ג של בקר טחון
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
- 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
- 3 גבעולי סלרי
- 4 שיני שום כתוש
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כוס יין אדום
- 5 כפות שמן זית
- 1 כפית שטוחה של טימין קצוץ
- קופסת רוטב עגבניות מרוסקות 800 גרם
- 3 כפיות מרק פטריות
- מלח
- פלפל שחור
- 0.25 כוס שמן
- 2 כפות קמח
- 2 כוסות מרק בצל חם (כפית אבקת מרק לכל כוס מים)
- 1 ביצה
- מלח
- פלפל שחור
- אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
02.
מוסיפים לסיר שמן ומטגנים בצל, סלרי וגזר עד לשקיפות הבצל. - מוסיפים בשר טחון ושום ומטגנים מספר דקות עד שהבשר משנה את צבעו.
-
03.
מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים כ 4 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים יין ורוטב עגבניות מרוסקות ומבשלים כ- 10 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
05.
מתבלים בטימין, מרק פטריות ופלפל שחור, מערבבים ומבשלים 10 דקות (חשוב לא ליבש את התבשיל. במידת הצורך יש להוסיף 21 כוס מים).
טיימר מופעל
-
06.
משמנים תבנית מלבנית ומסדרים שכבה של עלי לזניה.
-
07.
מוסיפים בשכבות לפי הסדר: שליש מתבשיל הבשר, עלי לזניה, שליש מתבשיל הבשר, עלי לזניה, עד שנגמרות התערובות.
-
08.
יוצקים את רוטב הלזניה.
-
09.
מכניסים לתנור ואופים כ- 45 דקות. הכנת רוטב ללזניה:
טיימר מופעל
-
10.
מחממים מרגרינה בסיר.
-
11.
מוסיפים קמח תוך כדי ערבוב, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים תוך כדי ערבוב 2 כוסות מרק בצל.
-
12.
מבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך ומבעבע.
-
13.
מסירים מהאש ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומקררים.
-
14.
מוסיפים את הביצה וטורפים אותה מהר עד שמתקבל רוטב אחיד. לזניה בשרית - אופן הגשה: בין אם אתם מתכננים ארוחה משפחתית ובין אם מתכננים לארח חברים משכבר הימים - לזניה בשרית היא המנה המושלמת. השילוב בין הקריספיות שמעל והרכות המעודנת של הבשר הם-הם שהופכים כל לזניה בשרית למנה מנצחת. אנו ממליצים לכם להגיש את הלזניה הבשרית עם סלט קצוץ דק-דק בצד.