לזניה בסיר אחד של רון יוחננוב | השף הלבן

לזניה בסיר אחד של רון יוחננוב

על פסטה בסיר אחד כולנו שמענו, אבל – מה עם לזניה בסיר אחד? מתכון קל וטעים של רון יוחננוב למנה האהובה, עם פתיתי טריו של השף הלבן

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניה בסיר אחד של רון יוחננוב
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל 5-6 מנות:

  • ליטר מים - בדיוק
  • חבילת עלי לזניה (500 גרם) מכל סוג שאוהבים
  • חופן עלי בזיליקום טריים
  • סלסלת עגבניות שרי חתוכות (אפשר גם עגבניות רגילות)
  • בצל סגול שלם חתוך לפרוסות דקות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • צ׳ילי יבש או טרי - אם אוהבים פיקנטיות
  • כף גדושה של פסטו איכותי
  • כף פפריקה מתוקה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול של השף הלבן
  • מלח / פלפל שחור
להקרמה:
  • שקית פתיתי טריו של השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר סוטאז' מניחים את עלי הלזניה שבורים, העגבניות, הבצל, השום, השמנת, בזיליקום ושאר המרכיבים.

  • 02.

    מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה (ללא מכסה) ומערבבים היטב כך שלא יווצרו גושים של עלי לזניה.

  • 03.

    לאחר כ-5 דקות רתיחה להתחיל לערבב ולבשל עוד כ-10 דקות עד שכל המים נספגים והפסטה מוכנה וריחנית.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מנמיכים את הלהבה, ושופכים מעל את פתיתי הגבינה

  • 05.

    מכסים את הסיר ומבשלים מספר דקות עד שהפסטה מוכנה.

  • 06.

    מגישים חם – בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.