מתכון פלפלים ממולאים באורז ובשר | השף הלבן

פלפלים ממולאים באורז ובשר

המתכון שינחה שלב אחר שלב עד התוצאה המושלמת: פלפלים ממולאים באורז ובשר – שיהיה בתיאבון!

מאת: גל כהן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פלפלים ממולאים

המרכיבים ל4 מנות:

  • 6 פלפלים אדומים או צהובים
  • חצי קילו בשר טחון
  • כוס וחצי אורז שנשטף היטב
  • 1 בצל חתוך לעיגולים דקים
  • חצי קופסא רסק עגבניות (קופסא גדולה)
  • מים עד לשלשה רבעים של הפלפלים
  • מעט שמן רגיל לטיגון
  • כף מלח
  • כף כמון
  • כף כורכום
  • כף פפריקה אדומה
  • כפית חוויג' למרק

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מערבבים: את הבשר, האורז והתבלינים עד שהכל מתאחד .

  • 02.

    בינתיים מטגנים בסיר את הבצל החתוך לטבעות דקות עד הזהבה.

  • 03.

    חותכים את הפלפלים בשליש העליון כך שיהיו פתוחים למילוי (לא לשכוח לנקות היטב מגרעינים) לא זורקים את החלק פלפל העליון שחתכנו.

  • 04.

    את הפלפל ממלאים בתערובת הבשר, וממה שנותר מהתערובת מכינים קציצות עגולות.

  • 05.

    לסיר נוסיף מים רסק עגבניות ומוסיפים לרוטב את אותם התבלינים שתיבלנו בהם את הבשר.

  • 06.

    כשהרוטב רותח, מכניסים בזהירות את הפלפלים (מכסים אם החלק העליון) והקציצות לרוטב.

  • 07.

    סוגרים את הסיר עם המכסה ומנמיכים לאש נמוכה לשלושת רבעי שעה, עד שהפלפל רך והבשר מבושל היטב.

הכנת? כאן מדרגים
(46)