פלפלים ממולאים באורז ובשר
המתכון שינחה שלב אחר שלב עד התוצאה המושלמת: פלפלים ממולאים באורז ובשר – שיהיה בתיאבון!
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 6 פלפלים אדומים או צהובים
- חצי קילו בשר טחון
- כוס וחצי אורז שנשטף היטב
- 1 בצל חתוך לעיגולים דקים
- חצי קופסא רסק עגבניות (קופסא גדולה)
- מים עד לשלשה רבעים של הפלפלים
- מעט שמן רגיל לטיגון
- כף מלח
- כף כמון
- כף כורכום
- כף פפריקה אדומה
- כפית חוויג' למרק
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה מערבבים: את הבשר, האורז והתבלינים עד שהכל מתאחד .
-
02.
בינתיים מטגנים בסיר את הבצל החתוך לטבעות דקות עד הזהבה.
-
03.
חותכים את הפלפלים בשליש העליון כך שיהיו פתוחים למילוי (לא לשכוח לנקות היטב מגרעינים) לא זורקים את החלק פלפל העליון שחתכנו.
-
04.
את הפלפל ממלאים בתערובת הבשר, וממה שנותר מהתערובת מכינים קציצות עגולות.
-
05.
לסיר נוסיף מים רסק עגבניות ומוסיפים לרוטב את אותם התבלינים שתיבלנו בהם את הבשר.
-
06.
כשהרוטב רותח, מכניסים בזהירות את הפלפלים (מכסים אם החלק העליון) והקציצות לרוטב.
-
07.
סוגרים את הסיר עם המכסה ומנמיכים לאש נמוכה לשלושת רבעי שעה, עד שהפלפל רך והבשר מבושל היטב.
הכנת? כאן מדרגים