פלפלים ממולאים בקינואה וגבינות ברוטב עגבניות | השף הלבן

פלפלים ממולאים בקינואה וגבינות ברוטב עגבניות

למנה: 240 קלוריות / חלבון 12 גרם / פחמימות 35.5 גרם מתוכן סוכרים 15.2 גרם
שומן 6.5 גרם / כולסטרול 10 מ"ג / נתרן 183 מ"ג / סיבים 8.7 גרם / סידן 178 מ"ג

מאת: שגיא שוורץ
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פלפלים ממולאים בקינואה וגבינות ברוטב עגבניות

המרכיבים ל6:

מצרכים:
  • 6 פלפלים אדומים קטנים למילוי
  • 1 כוס קינואה מבושלת (אפשר להחליף בבורגול גס/אורז מלא)
  • 300 גרם פטריות פורטובלה קצוצות
  • 1/2 גביע גבינת קוטג' תנובה מופחת נתרן 5%
  • חופן עלי תרד קצוצים
  • 3-4 שיני שום
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 50 גרם פתיתי פרזמן מסדרת השף הלבן
לרוטב:
  • 1/2 כמות רוטב עגבניות - מתכון בסיסי
  • 3-4 שיני שום
  • חופן עלי אורגנו טרי / 2 גבעולי טימין טרי
  • 1 כף שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 02.

    חותכים את הפלפלים לרוחבם, קרוב לגבעול, כך שנוצר "מכסה" לפלפל. מרוקנים את הפלפלים מגרעינים.

  • 03.

    במחבת, מאדים את הפטריות בשמן עד שמאבדות כחצי ממשקלן, מוסיפים את השום ומאדים כחצי דקה נוספת. מסירים מהאש.

  • 04.

    בקערה, מערבבים היטב את כל החומרים למילוי.

  • 05.

    ממלאים את הפלפלים ומניחים בתבנית קטנה או בסיר חסין אש. מניחים על גבי הפלפלים את ה"מכסים" שלהם.

  • 06.

    צולים את הפלפלים בתנור עד שמשחימים (כרבע שעה-עשרים דקות).

  • 07.

    בינתיים, מכינים רוטב עגבניות בסיסי (לפי מתכון נפרד). מתבלים את רוטב העגבניות: בסיר קטן מאדים את שיני השום הקצוצות בשמן הזית.

  • 08.

    מוסיפים לרוטב העגבניות את האורגנו/טימין. מביאים לרתיחה, מחלישים את האש, מכסים חלקית ומבשלים כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 09.

    כשהפלפלים השחימו, מוציאים אותם מהתנור, שופכים עליהם את הרוטב, מכסים במכסה או בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומניום ומחזירים לתנור, בחום 180 מעלות למשך כחצי שעה נוספת.

  • 10.

    להגשה, מקשטים בכמה עלי אורגנו טריים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)