פלפלים ממולאים בקינואה וגבינות ברוטב עגבניות
למנה: 240 קלוריות / חלבון 12 גרם / פחמימות 35.5 גרם מתוכן סוכרים 15.2 גרם
שומן 6.5 גרם / כולסטרול 10 מ"ג / נתרן 183 מ"ג / סיבים 8.7 גרם / סידן 178 מ"ג
המרכיבים ל6:
- 6 פלפלים אדומים קטנים למילוי
- 1 כוס קינואה מבושלת (אפשר להחליף בבורגול גס/אורז מלא)
- 300 גרם פטריות פורטובלה קצוצות
- 1/2 גביע גבינת קוטג' תנובה מופחת נתרן 5%
- חופן עלי תרד קצוצים
- 3-4 שיני שום
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 50 גרם פתיתי פרזמן מסדרת השף הלבן
- 1/2 כמות רוטב עגבניות - מתכון בסיסי
- 3-4 שיני שום
- חופן עלי אורגנו טרי / 2 גבעולי טימין טרי
- 1 כף שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
02.
חותכים את הפלפלים לרוחבם, קרוב לגבעול, כך שנוצר "מכסה" לפלפל. מרוקנים את הפלפלים מגרעינים.
-
03.
במחבת, מאדים את הפטריות בשמן עד שמאבדות כחצי ממשקלן, מוסיפים את השום ומאדים כחצי דקה נוספת. מסירים מהאש.
-
04.
בקערה, מערבבים היטב את כל החומרים למילוי.
-
05.
ממלאים את הפלפלים ומניחים בתבנית קטנה או בסיר חסין אש. מניחים על גבי הפלפלים את ה"מכסים" שלהם.
-
06.
צולים את הפלפלים בתנור עד שמשחימים (כרבע שעה-עשרים דקות).
-
07.
בינתיים, מכינים רוטב עגבניות בסיסי (לפי מתכון נפרד). מתבלים את רוטב העגבניות: בסיר קטן מאדים את שיני השום הקצוצות בשמן הזית.
-
08.
מוסיפים לרוטב העגבניות את האורגנו/טימין. מביאים לרתיחה, מחלישים את האש, מכסים חלקית ומבשלים כ-5 דקות.
טיימר מופעל
-
09.
כשהפלפלים השחימו, מוציאים אותם מהתנור, שופכים עליהם את הרוטב, מכסים במכסה או בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומניום ומחזירים לתנור, בחום 180 מעלות למשך כחצי שעה נוספת.
-
10.
להגשה, מקשטים בכמה עלי אורגנו טריים.