פלפלים ממולאים בקינואה וגבינות ברוטב עגבניות - השף הלבן

פלפלים ממולאים בקינואה וגבינות ברוטב עגבניות

למנה: 240 קלוריות / חלבון 12 גרם / פחמימות 35.5 גרם מתוכן סוכרים 15.2 גרם
שומן 6.5 גרם / כולסטרול 10 מ"ג / נתרן 183 מ"ג / סיבים 8.7 גרם / סידן 178 מ"ג

מאת: שגיא שוורץ
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פלפלים ממולאים בקינואה וגבינות ברוטב עגבניות

המרכיבים ל 6:

מצרכים:
  • 6 פלפלים אדומים קטנים למילוי
  • 1 כוס קינואה מבושלת (אפשר להחליף בבורגול גס/אורז מלא)
  • 300 גרם פטריות פורטובלה קצוצות
  • 1/2 גביע גבינת קוטג' תנובה מופחת נתרן 5%
  • חופן עלי תרד קצוצים
  • 3-4 שיני שום
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 50 גרם פתיתי פרזמן מסדרת השף הלבן
לרוטב:
  • 1/2 כמות רוטב עגבניות - מתכון בסיסי
  • 3-4 שיני שום
  • חופן עלי אורגנו טרי / 2 גבעולי טימין טרי
  • 1 כף שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 02.

    חותכים את הפלפלים לרוחבם, קרוב לגבעול, כך שנוצר "מכסה" לפלפל. מרוקנים את הפלפלים מגרעינים.

  • 03.

    במחבת, מאדים את הפטריות בשמן עד שמאבדות כחצי ממשקלן, מוסיפים את השום ומאדים כחצי דקה נוספת. מסירים מהאש.

  • 04.

    בקערה, מערבבים היטב את כל החומרים למילוי.

  • 05.

    ממלאים את הפלפלים ומניחים בתבנית קטנה או בסיר חסין אש. מניחים על גבי הפלפלים את ה"מכסים" שלהם.

  • 06.

    צולים את הפלפלים בתנור עד שמשחימים (כרבע שעה-עשרים דקות).

  • 07.

    בינתיים, מכינים רוטב עגבניות בסיסי (לפי מתכון נפרד). מתבלים את רוטב העגבניות: בסיר קטן מאדים את שיני השום הקצוצות בשמן הזית.

  • 08.

    מוסיפים לרוטב העגבניות את האורגנו/טימין. מביאים לרתיחה, מחלישים את האש, מכסים חלקית ומבשלים כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 09.

    כשהפלפלים השחימו, מוציאים אותם מהתנור, שופכים עליהם את הרוטב, מכסים במכסה או בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומניום ומחזירים לתנור, בחום 180 מעלות למשך כחצי שעה נוספת.

  • 10.

    להגשה, מקשטים בכמה עלי אורגנו טריים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.