פלפלים ממולאים במלית אורז, שעועית וטופו
גם טבעונים נהנים! קבלו את הגרסה המושלמת לפלפלים ממולאים באורז, טופו ושעועית
המרכיבים ל6:
- 7 פלפלים גדולים
- 1 כוס אורז (2 כוסות אורז מבושל)
- 2 כוסות מים
- 1 כוס שעועית מבושלת
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
- 3 שיני שום, קצוצות
- 1 חבילה (300 גרם) טופו תנובה טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
- 2 גזרים בינוניים, מגוררים
- 1 עגבנייה גדולה, חתוכה לקוביות
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- 1 קופסת רסק עגבניות קטנה
- 1 צרור פטרוזיליה/כוסברה, קצוץ
- 3 כוסות מים רותחים
- 1 קופסת רסק עגבניות קטנה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה מתוקה
- סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את אורז במים עד שהוא מוכן.
-
02.
מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום. מפוררים את הטופו, מערבבים וממשיכים להזהיב. מוסיפים את הגזר והעגבנייה, מערבבים, ומטגנים עד שהירקות מתרככים. מתבלים, מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומטגנים כ- 5 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים בצד.
טיימר מופעל
-
03.
מרסקים בבלנדר את השעועית המבושלת. בקערה גדולה מערבבים את הירקות המטוגנים עם השעועית, האורז והפטרוזיליה/הכוסברה. טועמים ומתקנים את התיבול.
-
04.
מכינים את הפלפלים: שוטפים, חותכים את הכיפות (לא זורקים!), מרוקנים את הזרעים ומנקים את הצלעות הפנימיות. ממלאים את הפלפלים במילוי עד הסוף, אפשר אפילו לדחוס טיפה, מכסים ע"י הכיפות התואמות ומעמידים בצפיפות בתוך הסיר.
-
05.
מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל המרכיבים ויוצקים על הפלפלים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה-שעה וחצי.
-
06.
מגישים מיד בליווי סויה בסגנון גבינה לבנה והרבה לחם.