פלפלים ממולאים במלית אורז, שעועית וטופו - מתכון טבעוני | השף הלבן

פלפלים ממולאים במלית אורז, שעועית וטופו

גם טבעונים נהנים! קבלו את הגרסה המושלמת לפלפלים ממולאים באורז, טופו ושעועית

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי

המרכיבים ל6:

מרכיבים לפלפלים והמלית:
  • 7 פלפלים גדולים
  • 1 כוס אורז (2 כוסות אורז מבושל)
  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס שעועית מבושלת
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו תנובה טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
  • 2 גזרים בינוניים, מגוררים
  • 1 עגבנייה גדולה, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 קופסת רסק עגבניות קטנה
  • 1 צרור פטרוזיליה/כוסברה, קצוץ
מרכיבים לרוטב:
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 קופסת רסק עגבניות קטנה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה מתוקה
להגשה:
  • סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי

הוראות הכנה:

  • 01.

        מבשלים את אורז במים עד שהוא מוכן.

  • 02.

        מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום. מפוררים את הטופו, מערבבים וממשיכים להזהיב. מוסיפים את הגזר והעגבנייה, מערבבים, ומטגנים עד שהירקות מתרככים. מתבלים, מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומטגנים כ- 5 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים בצד.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

        מרסקים בבלנדר את השעועית המבושלת. בקערה גדולה מערבבים את הירקות המטוגנים עם השעועית, האורז והפטרוזיליה/הכוסברה. טועמים ומתקנים את התיבול.

  • 04.

        מכינים את הפלפלים: שוטפים, חותכים את הכיפות (לא זורקים!), מרוקנים את הזרעים ומנקים את הצלעות הפנימיות. ממלאים את הפלפלים במילוי עד הסוף, אפשר אפילו לדחוס טיפה, מכסים ע"י הכיפות התואמות ומעמידים בצפיפות בתוך הסיר.

  • 05.

        מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל המרכיבים ויוצקים על הפלפלים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה-שעה וחצי.

  • 06.

        מגישים מיד בליווי סויה בסגנון גבינה לבנה והרבה לחם.

הכנת? כאן מדרגים
(4)