כרובית צלוייה ממולאת בגבינה צהובה – מתכון טרנדי | השף הלבן

כרובית צלוייה ממולאת בגבינה צהובה

אודי ברקן ואושר אידלמן עם מתכון טרנדי לוהט לכרובית שלמה צלוייה עם פרוסות גבינת גלבוע ומילוי עשבי תיבול ארומטי המסתתרים בתוכה

מאת: אודי ברקן ואושר אידלמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כרובית צלוייה ממולאת בגבינה צהובה
צילום: אודי דגן עיצוב: חמוטל יעקובוביץ'

המרכיבים ל 3-4:

  • 1 ראש כרובית
  • מעט שמן זית לציפוי
למילוי עשבי התיבול:
  • צרור פטרוזיליה
  • 3 שיני שום קלופות
  • 2 כפות גרעיני חמניה
  • מלח
  • מיץ וקליפת לימון מגוררת מלימון אחד
  • 1/2 כפית דבש
  • כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
למילוי:
  • 4 פרוסות גבינת גלבוע 22% שומן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל250 מעלות על מצב טורבו.

  • 02.

    חותכים את בסיס הכרובית כך שתעמוד יציב – שומרים על העלים והתפרחת.

  • 03.

    לסיר שיכול להכיל את הכרובית בנוחות, מוסיפים מים לגובה של כ-4 ס"מ ומביאים לרתיחה.

  • 04.

    מכניסים את הכרובית, סוגרים את מכסה הסיר ומאדים מעל להבה בינונית-גבוהה כ-8 דקות. 

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 05.

    מוציאים את הכרובית מהסיר ונותנים לה להתקרר במשך 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    מעבירים את הכרובית לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מורחים בשמן זית וצולים כ-20 דקות עד שהכרובית משחימה. מוציאים ומקררים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    בינתיים מכינים את המילוי: טוחנים את כל הרכיבים בבלנדר לממרח חלק.

  • 08.

    מורחים כל פרוסת גבינה צהובה בכף מהמילוי ומגלגלים. חוצים לשניים.

  • 09.

    מכניסים את חצאי גלילי הגבינה צהובה בין פרחי הכרובית ומכניסים לתנור ל- 3 דקות. 

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(8)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.