כרובית ממולאת עם רוטב שמנת
כרובית אפויה משודרגת במילוי גבינות ורוטב שמנת שתשדרג לכם את ארוחת הערב המשפחתית! לא תאמינו כמה קל להכין את המנה הזאת, היא בוודאות תרשים את כולם
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל3-4 מנות:
- 1 כרובית בינונית
מילוי:
- 150 גר׳ גבינת חמד 16% "פיראוס", מגורדת
- 1 כף פסטו "אוליביה"
- חופן שקדים קצוצים
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם
- מלח ופלפל
רוטב שמנת:
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 1 כפית בזיליקום קצוץ
גודל תבנית: תבנית תנור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
-
02.
חולטים את הכרובית כ-5 דק׳ במים רותחים עם הרבה מלח, ומצננים
-
03.
מערבבים את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה
-
04.
מבשלים את מרכיבי רוטב השמנת כ-10 דקות על אש נמוכה
טיימר מופעל
-
05.
מעבירים את הכרובית לתבנית, הופכים אותה ומכניסים בין החריצים את תערובת המילוי. אופים אותה כ-20 דקות כשהיא הפוכה. לאחר 20 דקות הופכים אותה בחזרה ואופים כ-10 דקות נוספות עד להשחמה.
טיימר מופעל
-
06.
לאחר האפייה, מוזגים עליה את רוטב השמנת ומגישים מיד
הכנת? כאן מדרגים