חצילונים קלויים במילוי חמד, אגוזים ודלעת
מנה נפלאה לאירוח שגם אפשר להכין מראש! חצילונים קלויים במילוי גבינת חמד, דלעת ואגוזי מלך שכל אחד יכול להכין בחצי שעה של עבודה!

המרכיבים ל 4-5 מנות:
- 8-10 חצילונים קטנים, מוצקים
- 200 גרם דלעת
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית חומץ בלסמי
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
- 200 גרם גבינת חמד "פיראוס" מפוררת
הוראות הכנה:
- 
								01.
								מחממיםתנור ל-200 מעלות. 
- 
								02.
								מנקביםאת החצילונים ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן. 
- 
								03.
								צוליםאת החצילונים במשך כ-15-25 דקות או עד שהם נקלים ומתרככים. טיימר מופעל
- 
								04.
								חוציםאת החצילונים ומניחים לקירור בטמפרטורת החדר. 
- 
								05.
								חותכיםאת הדלעת לקוביות קטנות ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. 
- 
								06.
								מתבליםבשמן זית, מלח, פלפל וחומץ בלסמי וצולים בתנור במשך כ-20 דקות, עד שקוביות הדלעתמתרככות. טיימר מופעל
- 
								07.
								בקערהגדולה מערבבים יחד את קוביות הדלעת, אגוזי המלך והגבינה לתערובת אחידה. 
- 
								08.
								ממלאיםאת החצילונים בתערובת ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. 
- 
								09.
								0001pt; direction: rtl; unicode-bidi: embed;">שדרוג קטן לחצילונים קלויים – במקום להגיש שוב עם טחינה או יוגורט, נסו פעם למלא את החצילונים בתערובת של דלעת, אגוזים וגבינת חמד. 
 
									

