חצילונים קלויים במילוי חמד, אגוזים ודלעת
מנה נפלאה לאירוח שגם אפשר להכין מראש! חצילונים קלויים במילוי גבינת חמד, דלעת ואגוזי מלך שכל אחד יכול להכין בחצי שעה של עבודה!

המרכיבים ל 4-5 מנות:
- 8-10 חצילונים קטנים, מוצקים
- 200 גרם דלעת
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית חומץ בלסמי
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
- 200 גרם גבינת חמד מפוררת
הוראות הכנה:
-
01.
מחממיםתנור ל-200 מעלות.
-
02.
מנקביםאת החצילונים ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן.
-
03.
צוליםאת החצילונים במשך כ-15-25 דקות או עד שהם נקלים ומתרככים.
טיימר מופעל
-
04.
חוציםאת החצילונים ומניחים לקירור בטמפרטורת החדר.
-
05.
חותכיםאת הדלעת לקוביות קטנות ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-
06.
מתבליםבשמן זית, מלח, פלפל וחומץ בלסמי וצולים בתנור במשך כ-20 דקות, עד שקוביות הדלעתמתרככות.
טיימר מופעל
-
07.
בקערהגדולה מערבבים יחד את קוביות הדלעת, אגוזי המלך והגבינה לתערובת אחידה.
-
08.
ממלאיםאת החצילונים בתערובת ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
-
09.
0001pt; direction: rtl; unicode-bidi: embed;">שדרוג קטן לחצילונים קלויים – במקום להגיש שוב עם טחינה או יוגורט, נסו פעם למלא את החצילונים בתערובת של דלעת, אגוזים וגבינת חמד.