חינקלי ממולאים בשר
מאכל מסורתי קלסי טעים

המרכיבים ל 4 מנות:
- 2 וחצי כוסות קמח לבן
- 1 ביצה
- קורט מלח
- 2 כפות שמן רגיל
- 6-15 כפות מים חמים
- 1 ק"ג בשר בקר "אדום אדום", טחון
- 150 גרם שומן כבש, טחון
- 2 בצלים, קצוצים דק או מגורדים גס
- מלח, פלפל
- פלפל אדום חריף לפי הטעם
- 2 שיני שום כתושות
- פלפל שחור גרוס או פלפל שאטה אדום
הוראות הכנה:
- 
								01.
								להכנת הבצק:מערבבים במיקסר את הקמח, הביצה, מלח ושמן. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק אחיד (לא רך ולא קשה). 
- 
								02.
								עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד למשך חצי שעה. לכיסונים והמילוי: 
- 
								03.
								להכנת המילוי: מערבבים היטב בקערה את הבשר, השומן והבצל. מתבלים לפי הטעם. 
- 
								04.
								מרדדים את הבצק על משטח מקומח עד לעובי 3 מ"מ. 
- 
								05.
								קורצים עיגולים (בעזרת קערית או רינג) שקוטרם 10 ס"מ. 
- 
								06.
								במרכז כל עיגול מניחים כף גדושה מתערובת הבשר. 
- 
								07.
								מקפלים את קצוות העיגול כלפי מעלה בצורת מניפה/אקורדיון. את כל הקיפולים תופסים יחד וסוגרים מלמעלה. 
- 
								08.
								בסיר עמוק מרתיחים מים עם מעט שמן וכפית מלח. כשהמים רותחים, מכניסים את הכיסונים כך שהשקיק למטה והסגירה כלפי מעלה. 
- 
								09.
								לאחר שהכיסונים צפים יש לבשל עוד כ- 15-20 דקות. להכנת הרוטב: טיימר מופעל
- 
								10.
								בסיר קטן, מרתיחים כוס ממי הבישול של הכיסונים, מוסיפים את השום הכתוש ואת הפלפל. 
- 
								11.
								מוזגים מעל הכיסונים ומגישים. 
 
									

