מתכון חינקלי ממולאים בשר | השף הלבן

חינקלי ממולאים בשר

מאכל מסורתי קלסי טעים

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חינקלי ממולאים בשר

המרכיבים ל 4 מנות:

לבצק:
  • 2 וחצי כוסות קמח לבן
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • 2 כפות שמן רגיל
  • 6-15 כפות מים חמים
למילוי:
  • 1 ק"ג בשר בקר "אדום אדום", טחון
  • 150 גרם שומן כבש, טחון
  • 2 בצלים, קצוצים דק או מגורדים גס
  • מלח, פלפל
  • פלפל אדום חריף לפי הטעם
לרוטב:
  • 2 שיני שום כתושות
  • פלפל שחור גרוס או פלפל שאטה אדום

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הבצק:מערבבים במיקסר את הקמח, הביצה, מלח ושמן. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק אחיד (לא רך ולא קשה).

  • 02.

    עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד למשך חצי שעה. לכיסונים והמילוי:

  • 03.

    להכנת המילוי: מערבבים היטב בקערה את הבשר, השומן והבצל. מתבלים לפי הטעם.

  • 04.

    מרדדים את הבצק על משטח מקומח עד לעובי 3 מ"מ.

  • 05.

    קורצים עיגולים (בעזרת קערית או רינג) שקוטרם 10 ס"מ.

  • 06.

    במרכז כל עיגול מניחים כף גדושה מתערובת הבשר.

  • 07.

    מקפלים את קצוות העיגול כלפי מעלה בצורת מניפה/אקורדיון. את כל הקיפולים תופסים יחד וסוגרים מלמעלה.

  • 08.

    בסיר עמוק מרתיחים מים עם מעט שמן וכפית מלח. כשהמים רותחים, מכניסים את הכיסונים כך שהשקיק למטה והסגירה כלפי מעלה.

  • 09.

    לאחר שהכיסונים צפים יש לבשל עוד כ- 15-20 דקות. להכנת הרוטב:

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 10.

    בסיר קטן, מרתיחים כוס ממי הבישול של הכיסונים, מוסיפים את השום הכתוש ואת הפלפל.

  • 11.

    מוזגים מעל הכיסונים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(200)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.