חינקלי ממולאים בשר
מאכל מסורתי קלסי טעים

המרכיבים ל 4 מנות:
- 2 וחצי כוסות קמח לבן
- 1 ביצה
- קורט מלח
- 2 כפות שמן רגיל
- 6-15 כפות מים חמים
- 1 ק"ג בשר בקר "אדום אדום", טחון
- 150 גרם שומן כבש, טחון
- 2 בצלים, קצוצים דק או מגורדים גס
- מלח, פלפל
- פלפל אדום חריף לפי הטעם
- 2 שיני שום כתושות
- פלפל שחור גרוס או פלפל שאטה אדום
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הבצק:מערבבים במיקסר את הקמח, הביצה, מלח ושמן. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק אחיד (לא רך ולא קשה).
-
02.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד למשך חצי שעה. לכיסונים והמילוי:
-
03.
להכנת המילוי: מערבבים היטב בקערה את הבשר, השומן והבצל. מתבלים לפי הטעם.
-
04.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח עד לעובי 3 מ"מ.
-
05.
קורצים עיגולים (בעזרת קערית או רינג) שקוטרם 10 ס"מ.
-
06.
במרכז כל עיגול מניחים כף גדושה מתערובת הבשר.
-
07.
מקפלים את קצוות העיגול כלפי מעלה בצורת מניפה/אקורדיון. את כל הקיפולים תופסים יחד וסוגרים מלמעלה.
-
08.
בסיר עמוק מרתיחים מים עם מעט שמן וכפית מלח. כשהמים רותחים, מכניסים את הכיסונים כך שהשקיק למטה והסגירה כלפי מעלה.
-
09.
לאחר שהכיסונים צפים יש לבשל עוד כ- 15-20 דקות. להכנת הרוטב:
טיימר מופעל
-
10.
בסיר קטן, מרתיחים כוס ממי הבישול של הכיסונים, מוסיפים את השום הכתוש ואת הפלפל.
-
11.
מוזגים מעל הכיסונים ומגישים.