חטיפי גבינה וזיתים | השף הלבן

חטיפי גבינה וזיתים

מאפי גבינה קטנים ממולאים בזיתי קלמטה. משקיעים כמה דקות במילוי ובגלגול (אפשר להיעזר בילדים) כדי לקבל כמות נכבדה של חטיפים שנחטפים מהר.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חטיפי גבינה וזיתים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל48 יחידות:

  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 100 גרם גבינת קצ'קבל־גלעד "תנובה" מגוררת
  • 150 גרם פתיתי בולגרית "פיראוס" 24%
  • 1 ביצה גדולה
  • 6 כפות (90 מ"ל) שמן זית
  • ½ כפית קורנית (טימין) מיובשת
  • 1 כוס (125 גרם) קמח לבן רב־תכליתי
  • 1 כוס (125 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח
  • 100 גרם זיתי קלמטה מגולענים
  • ביצה טרופה להברשה
  • קורנית מיובשת ו/או פתיתי צילי לעיטור

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את כל הגבינות בקערה. מוסיפים ביצה, שמן זית וקורנית, ומערבבים לתערובת אחידה. מנפים פנימה את שני סוגי הקמח עם אבקת האפייה והמלח. מערבבים בכף ואחר כך לשים רק עד שהבצק אחיד.

  • 02.

    מודדים כפות של בצק (כדאי להיעזר בכף מידה). משטחים מעט כל גוש בצק, ממלאים בזית ומגלגלים לכדור חלק. מסדרים את הכדורים בשתי תבניות שטוחות גדולות מרופדות בנייר אפייה. משאירים רווחים בין הכדורים. מברישים את הכדורים בביצה טרופה וזורים עליהם מעט קורנית מיובשת או פתיתי צ'ילי.

  • 03.

    אופים את שתי התבניות יחד בתנור שחומם לחום קצת גבוה מבינוני (170) בתוכנית טורבו. מחליפים מקומות אחרי 15 דקות אפייה ומסובבים כל תבנית 180 מעלות. ואופים במשך 15-10 דקות נוספות עד שהמאפים שחומים־זהובים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)