דים סאם ביתי במילוי טונה פטריות ובצל
דים סאם בגרסא ביתית, מתאים כמנה ראשונה או כתוספת
המרכיבים ל4 יחידות:
- 1/2 ק"ג קמח לבן
- 3 ביצים
- 150 מ"ל מים
- 1 קופסה טונה משומרת במים
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כף זנגביל
- 1 כף רוטב דגים (למצוא ברשתות השיווק)
- מעט מלח
- מעט פלפל לבן
- שמן לטיגון
- רוטב סויה לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את המילוי: מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל שקוף. חותכים את הפטריות ומוסיפים, מערבבים קלות, פותחים את קופסת הטונה, מסננים היטב מנוזלים ומוסיפים למחבת. מטגנים כדקה ומוסיפים את השום והתבלינים. מטגנים עוד חמש דקות ומסירים מן האש. מניחים בצד שיצטנן
-
02.
ממלאים את הסיר במים, מניחים מעליו את כלי האידוי ומניחים למים לרתוח
-
03.
בינתיים מכינים את הבצק: שמים את כל חומרי הבצק בקערה ומערבבים היטב, לשים טוב טוב בידיים, הבצק יוצא גמיש ודביק מעט.
-
04.
מכינים את הדים סאם: מקמחים מעט משטח עבודה ומעבדים היטב את הבצק ביד. מרדדים בעזרת מערוך או בעזרת מכונת פסטה, הבצק צריך לצאת דק מאוד. קורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה. במרכז כל עיגול מניחים מעט מילוי וסוגרים את העיגול לחצי (יוצאת צורה של חצי עיגול) צובטים בעזרת האצבעות את השוליים כדי שהדים סאם יסגר, ומניחים בכלי האידוי
-
05.
משאירים את הדים סאם בכלי האידוי כחצי שעה, הבצק משנה את צבעו לצהוב והופל לח ושקוף - זה אומר שהדים סאם מוכן
-
06.
מעבירים לצלחות אישיות ולכל סועד מניחים גם קערית קטנה עם רוטב סויה, מגישים חם