בצק פילו ממולא בגבינות ותרד
מאפה בצק טעים שמתאים לארוחה חלבית
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל5 מנות:
- כף פירורי לחם
- שמן זית או חמאה "תנובה" מומסת להברשה
- מעט מלח
- מעט אגוז מוסקט
- תבלינים נוספים שאוהבים, כמו טימין
- דפי בצק פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות על האריזה.
- גבינות קשות גבע/מלוחות "פיראוס" - איזה שאוהבים,אפשר אפילו שאריות
- פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את הגבינות והתבלינים בקערה.
-
02.
פותחים עלה פילו, מברישים בשמן זית או חמאה מומסת, עליו פורסים עלה נוסף ומברישים גם אותו. מפזרים פירורי לחם ועליהם את המילוי.
-
03.
מגלגלים לרולדה (סוגרים בקצוות, שלא יברח המילוי). אם בוחרים לאפות מורחים מלמעלה שמן זית/חמאה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שמזהיב.
הכנת? כאן מדרגים