פריטטה | השף הלבן

פריטטה

שמנמנה, עסיסית ומלאה כל טוב. הכי נוח להתחיל את הכנת הפריטטה על הכיריים ולסיים בתנור. לשם כך תזדקקו למחבת עם ידיות מתכת

מאת: סבינה ולדמן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פריטטה
צילום: אסף אמברם עיצוב: דלית רוסו

המרכיבים ל 2-3 מנות:

  • 1 בטטה קטנה פרוסה בעובי 2 ס"מ
  • מעט שמן זית
  • מלח ופלפל
  • ‏1/2 כוס תרד סנפרוסט מופשר וסחוט היטב
  • ‏5 עלי בזיליקום
  • ‏4 ביצים
  • ‏1/2 כוס פתיתי עמק עו גבינת עמק לייט מגורדת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

  • 02.

    מסדרים פרוסות בטטה בתבנית ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

  • 03.

    אופים כ-20 דקות, מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מחממים כף שמן זית במחבת בינונית (שיכולה להיכנס לתנור). מסדרים את הבטטות במחבת וביניהן תלוליות של תרד. מפזרים עלי בזיליקום.

  • 05.

    טורפים היטב ביצים עם מלח ופלפל. יוצקים למחבת ומפזרים פתיתי עמק. מטגנים כ-5 דקות על להבה נמוכה עד ששולי הפריטטה מתייצבים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    מעבירים לתנור ל-10 דקות עד שפני השטח של הפריטטה מזהיבים והגבינה מבעבעת.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

  • 08.

    באותה שיטה מכינים ‏• פריטטה עמק עם כרובית וזיתים: צולים כוס פרחי כרובית עם מעט שמן זית ב-180 מעלות במשך 10 דקות. מוסיפים את הכרובית לפריטטה יחד עם חופן קטן של זיתים ירוקים מגולענים ופרוסים. נוסף לפתיתי עמק מפזרים 2-1 כפות גבינה בולגרית פיראוס של תנובה. ‏• פריטטה עמק עם בצל ופטריות: צולים בתנור 2-1 בצלים אדומים חתוכים לפלחים במשך 10 דקות. מוסיפים לפריטטה יחד עם 1/2 כוס פטריות שמפיניון פרוסות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(306)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.