פריטטה ים תיכונית עם גבינת פטה
ארוחת ערב מושלמת בקלי קלות – פריטטה עשירה עם פלפלים קלויים, קישואים וגבינת פטה כבשים.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
המרכיבים ל2-3:
- 2-3 כפות שמן זית
- בצל גדול, חצוי ופרוס
- 2-3 שיני שום קצוצות
- 1/2 צנצנת פלפלים קלויים, חתוכים לרצועות
- 2 קישואים פרוסים דק
- מלח ופלפל לפי הטעם
לביצים:
- 3-4 ביצים טרופות
- 50 מ"ל חלב "תנובה"
- 100-150 גרם גבינת פטה כבשים פיראוס 5% "פיראוס" חתוכה לקוביות קטנות
- מעט פטרוזיליה קצוצה
גודל תבנית: מחבת רחבה המתאימה גם לתנור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות.
-
02.
מחממים שמן זית במחבת רחבה (המתאימה גם לתנור) על להבה בינונית-גבוהה.
-
03.
מוסיפים פנימה בצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב.
-
04.
מוסיפים שום, פלפלים וקישואים ומטגנים במשך כ-4-5 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מתחילים להתרכך מעט.
טיימר מופעל
-
05.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.
-
06.
טורפים יחד ביצים וחלב ויוצקים על גבי הירקות.
-
07.
מוסיפים גבינה ופטרוזיליה מעל וממשיכים לטגן עוד כ-1-2 דקות על להבה בינונית.
טיימר מופעל
-
08.
מסירים מהאש ומעבירים לתנור לאפייה של כ-10 דקות עד שהפריטטה מתייצבת.
טיימר מופעל
-
09.
מגישים חם לצד סלט ירוק ולחם.
הכנת? כאן מדרגים