פריטטה ים תיכונית עם גבינת פטה | השף הלבן

פריטטה ים תיכונית עם גבינת פטה

ארוחת ערב מושלמת בקלי קלות – פריטטה עשירה עם פלפלים קלויים, קישואים וגבינת פטה כבשים.

פריטטה ים תיכונית עם גבינת פטה מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
פריטטה ים תיכונית עם גבינת פטה

המרכיבים ל2-3:

  • 2-3 כפות שמן זית
  • בצל גדול, חצוי ופרוס
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • 1/2 צנצנת פלפלים קלויים, חתוכים לרצועות
  • 2 קישואים פרוסים דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
לביצים:
  • 3-4 ביצים טרופות
  • 50 מ"ל חלב "תנובה"
  • 100-150 גרם גבינת פטה כבשים פיראוס 5% "פיראוס" חתוכה לקוביות קטנות
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
גודל תבנית: מחבת רחבה המתאימה גם לתנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות.

  • 02.

    מחממים שמן זית במחבת רחבה (המתאימה גם לתנור) על להבה בינונית-גבוהה.

  • 03.

    מוסיפים פנימה בצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב.

  • 04.

    מוסיפים שום, פלפלים וקישואים ומטגנים במשך כ-4-5 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מתחילים להתרכך מעט.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.

  • 06.

    טורפים יחד ביצים וחלב ויוצקים על גבי הירקות.

  • 07.

    מוסיפים גבינה ופטרוזיליה מעל וממשיכים לטגן עוד כ-1-2 דקות על להבה בינונית.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 08.

    מסירים מהאש ומעבירים לתנור לאפייה של כ-10 דקות עד שהפריטטה מתייצבת.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    מגישים חם לצד סלט ירוק ולחם.

הכנת? כאן מדרגים
(0)