פונדו גבינות
פונדו קולאז' מושלם וממכר
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים למנות 3:
- 1 ג'בטה
- חצי באגט
- 200 גרם פתיתי גאודה עמק
- 150 גרם גבינת קולאז צ'דר
- 4 יחידות גבינת עמק ביס 26%
- 2 מיכלי שמנת עמידה להקצפה 38% מסדרת השף הלבן
- אחת ורבע כוסות יין לבן יבש מאיכות טובה
- 100 גרם חמאה
- קורט אגוז מוסקט
- קורט פלפל טחון טרי (רצוי לבן)
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הבאגט והג'בטה לקוביות ואופים אותן בתנור עד שהן מזהיבות.
-
02.
מרסקים את הגבינות במעבד מזון או מגרדים במגרדת.
-
03.
ממיסים בסיר, רצוי סיר כבד מטפלון, את החמאה, מוסיפים את הגבינות לאט לאט לסיר תוך יציקה לסרוגין של היין. בוחשים בעזרת מקצף יד עד שהגבינה נמסה ומתבלים באגוז מוסקט ובפלפל.
-
04.
מוסיפים את השמנת, מורידים לאש קטנה ומבשלים עד שהגבינות הופכות לרוטב אחיד וסמיך. ההסמכה נעשית במשך 15 דקות על אש קטנה. במידה והרוטב סמיך מדללים עם מעט יין. במידה והרוטב דליל מכינים מוסיפים גבינה.
טיימר מופעל
-
05.
מעבירים את רוטב הגבינה לסיר הפונדו ומדליקים את האש מתחת לכלי.
-
06.
מכינים קערות נילוות לארוחה של לחם אפוי. ניתן להכין גם תוספת של ירקות אפוים או פטריות שמפניון טריות.
-
07.
נועצים את מזלגות הפונדו בתוספות וטובלים בגבינה המומסת.
הכנת? כאן מדרגים