סיגרים במילוי גבינה מתוקה | השף הלבן

סיגרים במילוי גבינה מתוקה

מאפים פריכים וזהובים, שמעוטרים באבקת סוכר. אפשר למלא את הסיגרים מראש, אבל מומלץ לאפות אותם סמוך להגשה.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סיגרים במילוי גבינה מתוקה

המרכיבים ל24 יחידות:

  • 6 עלי בצק פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
  • 100 גרם חמאת תנובה, מומסת
  • למלית:
  • 1 גביע ( 500 גרם) מלית למאפים 9% שומן השף הלבן
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון קטן
  • 1 חלמון
להגשה:
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל־ 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    מערבבים את כל חומרי המלית. אם רוצים, מעבירים אותה לשק זילוף.

  • 03.

    פורשים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים בחמאה מומסת. מניחים עליו דף נוסף, מברישים גם אותו ומכסים בדף שלישי. שומרים בינתיים בצד את שלושת הדפים הנותרים כשהם מכוסים במגבת.

  • 04.

    חותכים את ערימת הדפים המוברשים ל־ 12 ריבועים שווים. מניחים מהמלית (או מזלפים ממנה) לאורך אחת הצלעות בכל ריבוע, ומגלגלים לסיגר. מניחים בתבנית ומברישים בחמאה )לאחר שלב זה אפשר לשמור את הסיגרים במקרר, מכוסים בניילון, ולאפות אותם לפני ההגשה(. עושים כך גם עם שאר דפי הפילו.

  • 05.

    אופים כ־ 20 דקות, עד להזהבה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(8)