מקושקשת עמק ועגבניות צלויות
עסיס של עגבניות חמות מתערבב עם טעמה של מקושקשת מועשרת בגבינה. מנה פשוטה להכנה וטעימה ביותר
המרכיבים ל3-4 מנות:
- 10 עגבניות שרי
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל
- עלים מענף טימין (לא חובה)
- 6 ביצים
- 4 כפות שמנת מתוקה תנובה
- 3/4 כוס פתיתי גבינת עמק
- חמאת תנובה לטיגון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
02.
מסדרים עגבניות בתבנית ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ותימין.
-
03.
אופים כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
כ-5 דקות לפני שהעגבניות מוכנות, טורפים היטב ביצים עם שמנת מתוקה, פתיתי גבינת עמק, מלח ופלפל.
טיימר מופעל
-
05.
ממיסים חמאה במחבת בינונית עם ציפוי מונע הידבקות. מטגנים את הביצים על להבה בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ או במרית סיליקון עד שהביצים מבושלות, אך עדיין מעט לחות (3-2 דקות).
טיימר מופעל
-
06.
מעבירים את המקושקשת לצלחת ומסדרים מעל את עגבניות השרי הצלויות והחמות.
-
07.
מגישים מייד.
הידעת?
רק 22.5% מהתלמידים בחט"ב ובתיכון צורכים סידן בהתאם להמלצות התזונתיות. על מנת להגיע לצריכת הסידן הרצויה מומלץ לשלב מוצרי חלב בתפריט היומי. המנה מכילה 41% ממנת הסידן היומית המומלצת לגילאי 4-8