מלאווח במילוי גבינות
המתכון לבורקס מלאווח של מירי כהן ששבר את הרשת! בורקס חם, טעים וביתי מבצק מלאווח במילוי גבינות מעולות שלא ישאיר אף אחד אדיש
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס (סטילס)
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל6 מנות:
- 1 חבילה מלאווח "מעדנות" מופשרת על פי הוראות היצרן
למילוי:
- ½ חבילה (125 גרם) פטה כבשים 5% "פיראוס"
- ½ חבילה (100 גרם) קשקבל "COLLECTION" מגוררת
- ½ חבילה (100 גרם) פתיתי טל העמק
- 50 גרם קוטג' תנובה
- 1 ביצה
- מלח פלפל לפי הטעם
תוספות לגיון:
- זיתים / תירס / פטריות / אריסה
לציפוי:
- ביצה טרופה
- מלח גס
- שומשום
גודל תבנית: תבנית תנור
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת המלית: מערבבים את כל חומרי המלית בקערה
-
02.
מניחים עלה מלאווח על משטח העבודה ומרדדים מעט בעזרת מערוך. בעזרת כף מניחים מהמלית במרכז המלאווח
-
03.
מגלגלים את המלאווח לצורת גליל/ בורקס, כשהפתח כלפי מטה
-
04.
חוזרים על הפעולה עם יתר עלי המלאווח
-
05.
מניחים את המלאווחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
-
06.
מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומלח גס
-
07.
אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דק או עד הזהבה
-
08.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים