לטקעס שקדים ברוטב חזרת
לביבות תפוחי אדמה עם טוויסט – תוספת של שקדים טחונים ועירית קצוצה. מגישים את הלביבות עם רוטב קרם פרש וחזרת, שמשלים את הטעמים והופך אותן למעדן משובח במיוחד.
המרכיבים ל15 יחידות:
- 600 גרם (3 בינוניים־גדולים) תפוחי אדמה
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- ¼ כוס גבעולי עירית קצוצים
- 1 שן שום כתושה
- ¼ כוס (25 גרם) שקדים מולבנים טחונים
- ½ כוס (60 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 3 ביצים גדולות
- ¼ כפית פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- שמן לטיגון
- 1 גביע קרם פרש השף הלבן
- 4-3 כפות חזרת אדומה
- 2 כפיות חומץ יין לבן
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים את תפוחי האדמה. מגררים 2 תפוחי אדמה על מגררת גסה. מגררים את תפוח האדמה השלישי על מגררת דקה. סוחטים טוב־טוב את תפוחי האדמה המגוררים ומעבירים לקערה. מוסיפים בצל, עירית, שום, שקדים, קמח, אבקת אפייה, ביצים, פלפל ומלח לפי הטעם, ומערבבים היטב.
-
02.
במחבת גדולה מחממים שמן בעומק 2 ס"מ. בעזרת כף גדולה ועמוקה (או כף גלידה שמכילה 30 מ"ל) מנטפים כמה לביבות לשמן החם, ומשטחים אותן לעובי הרצוי (לביבה דקה יותר תצא פריכה יותר). מטגנים מעל להבה בינונית־נמוכה במשך 3-2 דקות מכל צד, עד שהלביבות מזהיבות יפה. מוציאים בכף מחוררת, ומספיגים על מגבות נייר.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את רוטב החזרת. בקערה בינונית טורפים קרם פרש עם חזרת (הכמות המדויקת תלויה בטעמה של החזרת שבה משתמשים ובמידת החריפות הרצויה). מוסיפים חומץ ומלח לפי הטעם, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה.
-
04.
מגישים את הרוטב לצד הלביבות החמות (אפשר לשמור על חומן בכלי מכוסה בתנור, ואפשר גם להכין מראש, לשמור במקרר ולחמם מחדש לפני ההגשה).