לביבות תפוחי אדמה ברוטב שמנת ושום
מנת חג קלאסית משודרגת לצד רוטב עשיר
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל25 לביבות:
- 2 כפות קמח
- 2 ביצים בינוניות
- 4 תפוחי אדמה
- 1 בצל בינוני
- 100 גרם פתיתי פרמז’ן מסדרת השף הלבן
- קורט פלפל שחור גרוס
- קורט מלח
לרוטב:
- ½ גביע יוגורט מסדרת שלי
- 1 מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם
- 2 כפות בצל עירית קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף שמן זית
- קורט מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מגרדים במגרדת את תפוחי האדמה ומניחים בקערה. מגרדים את הבצל, סוחטים היטב מהנוזלים ומוסיפים לתפו"א. מתבלים, מוסיפים את הביצים, פתיתי הפרמז’ן והקמח ומערבבים היטב.
-
02.
מחממים מעט שמן במחבת טפלון. בעזרת 2 כפות יוצרים מעין קציצות שטוחות ומטגנים מ – 2 הצדדים בשמן עד שהן מזהיבות. מוציאים ומניחים על נייר סופג. (ניתן לטגן מעט את הלביבות ולסיים את ההזהבה שלהם באמצעות אפייה בתנור).
-
03.
מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד. מניחים את הרוטב בקערית במרכז צלחת הגשה גדולה ומסדרים מסביב את הלביבות.
הכנת? כאן מדרגים