מתכון לביבות תפוחי אדמה ברוטב שמנת ושום | השף הלבן

לביבות תפוחי אדמה ברוטב שמנת ושום

מנת חג קלאסית משודרגת לצד רוטב עשיר

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות תפוחי אדמה ברוטב שמנת ושום

המרכיבים ל25 לביבות:

  • 2 כפות קמח
  • 2 ביצים בינוניות
  • 4 תפוחי אדמה
  • 1 בצל בינוני
  • 100 גרם פתיתי פרמז’ן מסדרת השף הלבן
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח
לרוטב:
  • ½ גביע יוגורט מסדרת שלי
  • 1 מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם
  • 2 כפות בצל עירית קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מגרדים במגרדת את תפוחי האדמה ומניחים בקערה. מגרדים את הבצל, סוחטים היטב מהנוזלים ומוסיפים לתפו"א. מתבלים, מוסיפים את הביצים, פתיתי הפרמז’ן והקמח ומערבבים היטב.

  • 02.

    מחממים מעט שמן במחבת טפלון. בעזרת 2 כפות יוצרים מעין קציצות שטוחות ומטגנים מ – 2 הצדדים בשמן עד שהן מזהיבות. מוציאים ומניחים על נייר סופג. (ניתן לטגן מעט את הלביבות ולסיים את ההזהבה שלהם באמצעות אפייה בתנור).

  • 03.

    מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד. מניחים את הרוטב בקערית במרכז צלחת הגשה גדולה ומסדרים מסביב את הלביבות.

הכנת? כאן מדרגים
(157)