לביבות גבינה עירקיות
מהיר ופשוט לבראנץ׳ עם אורחים או ארוחת ערב עם ילדים. כדאי להגיש עם סלסה חריפה ליד
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4-6 מנות:
- 250 גרם גבינה צפתית 5% ״פיראוס״ מגוררת בפומפייה
- 40 גרם (1/3 כוס) קמח
- 3־ 5 ביצים (תלוי אם בא לכם את הלביבות יותר ביצתיות או יותר גבינתיות)
- שמן לטיגון
לסלסה:
- 1 עגבנייה גדולה ובשלה
- 1/2 שן שום
- 30 מ״ל ( 2 כפות) שמן זית
- 1 כף ממרח אריסה חריפה "אוליביה"
- כמה עלים טריים של כוסברה
הוראות הכנה:
-
01.
1 מערבבים את הגבינה המגוררת עם הקמח והביצים. מחממים את השמן במחבת ומטגנים
-
02.
את ה"לביבות חביתות".
-
03.
2 מכינים את הסלסה: שמים במעבד מזון את כל החומרים וקוצצים בפולסים. אפשר גם
-
04.
לחתוך ביד ולערבב בקערה קטנה.
-
05.
3 מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ואוכלים חם או קר .
-
06.
הנה גם מתכון ללביבות אשל מתוקות
הכנת? כאן מדרגים