מתכון לביבות גבינה עירקיות | השף הלבן

לביבות גבינה עירקיות

מהיר ופשוט לבראנץ׳ עם אורחים או ארוחת ערב עם ילדים. כדאי להגיש עם סלסה חריפה ליד

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות גבינה עירקיות

המרכיבים ל4-6 מנות:

  • 250 גרם גבינה צפתית 5% ״פיראוס״ מגוררת בפומפייה
  • 40 גרם (1/3 כוס) קמח
  • 3־ 5 ביצים (תלוי אם בא לכם את הלביבות יותר ביצתיות או יותר גבינתיות)
  • שמן לטיגון
לסלסה:
  • 1 עגבנייה גדולה ובשלה
  • 1/2 שן שום
  • 30 מ״ל ( 2 כפות) שמן זית
  • 1 כף ממרח אריסה חריפה "אוליביה"
  • כמה עלים טריים של כוסברה

הוראות הכנה:

  • 01.

    1 מערבבים את הגבינה המגוררת עם הקמח והביצים. מחממים את השמן במחבת ומטגנים

  • 02.

    את ה"לביבות חביתות".

  • 03.

    2 מכינים את הסלסה: שמים במעבד מזון את כל החומרים וקוצצים בפולסים. אפשר גם

  • 04.

    לחתוך ביד ולערבב בקערה קטנה.

  • 05.

    3 מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ואוכלים חם או קר .

  • 06.

    הנה גם מתכון ללביבות אשל מתוקות

הכנת? כאן מדרגים
(331)