תבשיל טופו עם ברוקולי וגזר
מתכוני בריאות מגוונים ומיוחדים – סלטי בריאות, עוגות בריאות ומאכלים רבים נוספים
המרכיבים ל4 מנות:
- 4 בצלים ירוקים, פרוסים דק
- 3 שיני שום פרוסות
- 2 גבעולי ברוקולי
- 200 גרם שעועית ירוקה טרייה
- 2 גזרים חתוכים לפרוסות דקות
- חצי כוס מים
- מלח ופלפל שחור
- חופן גדול נבטים
- 2 כפיות שמן שומשום
- 2 כפות שומשום קלוי במחבת יבשה
- 2 כפות רוטב סויה או טריאקי
- 2 כפיות קורנפלור
- 1 כף חומץ או חומץ הדרים
- 2 כפיות סוכר
- חצי כוס מים
- 300 גרם "טופו תנובה" בטעם טבעי
- כף רוטב סויה
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הטופו לקוביות אחידות ושמים אותן בקערה בינונית, יוצקים עליהן כף רוטב סויה,הופכים מפעם לפעם,
-
02.
במחבת גדולה או ב-ווק מחממים את השמן ומטגנים במהירות את הגנגר, הבצלים והשום ,בלי לתת להם להשחים,
-
03.
מחלקים את הברוקולי לפרחים ,אם משתמשים בקלחים ,מקלפים אותם וחותכים לקוביות,חותכים את השועית הירוקה לקטעים קטנים,
-
04.
מוסיפים למחבת את כל הירקות ,חוץ מהנבטים ,ומטגנים בשמן החם 3 עד 4 דקות,תוך ערבוב מתמיד,יוצקים פנימה חצי כוס מים ומתבלים במעט מלח ופלפל,מכסים את המחבת ומבשלים עוד 3 דקות עד שכל המים מתאדים והירקות התרככו מעט אך נשארו פריכים,
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים את קוביות הטופו והנבטים ומערבבים עם שאר הירקות,
-
06.
בקערית בוחשים היטב את כל חומרי הרוטב [כי העמילן שוקע למטה]ויוצקים על הירקות והטופו ממשיכים לבשל עד שהרוטב מגיע לרתיחה והוא מסמיך ונוצץ ומכסה יפה את כל הירקות והטופו ,
-
07.
מזלפים על כל מנה שמן שומשום,זורים את השומשום הקלוי ומגישים מיד