שניצל פטרייה ומוצרלה בלחמנייה
לחמניית המבורגר ובתוכה "שניצל" פטרייה פריך, חסה, פרוסות עגבנייה ומעל הכול פרוסה נמסה של גבינת מוצרלה. ההכנה מהירה והטעם נפלא.
המרכיבים ל2:
- 2 פטריות פורטבלו גדולות (בקוטר 9-8 ס"מ)
- מעט קמח
- 1 ביצה
- ½ כפית רוטב טבסקו או רוטב טבסקו צ'יפוטלה
- כ־¼ כוס פירורי לחם לציפוי או פירורי פנקו
- מלח ופלפל
- שמן לטיגון
- 2 פרוסות פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 2 לחמניות המבורגר
- מיונז למריחה (לא הכרחי)
- עלי חסה
- 4 פרוסות עגבנייה
הוראות הכנה:
-
01.
מנגבים את הפטריות. חותכים וזורקים את הגבעולים. מכינים שלוש צלחות: מפזרים מעט קמח בצלחת אחת; טורפים את הביצה עם הטבסקו בצלחת שנייה; מפזרים את פירורי הלחם בצלחת שלישית, ומתבלים בנדיבות במלח ובפלפל.
-
02.
יוצקים למחבת שמן בעומק
-
03.
5 ס"מ ומחממים מעל להבה בינונית. מאבקים את הפטריות בקמח משני צידיהן. טובלים בביצה טרופה, ומצפים בפירורי לחם. מטגנים את הפטריות בשמן החם - הצד הקמור ראשון - במשך כ־2 דקות מכל צד, עד שהפטריות מתרככות והציפוי מזהיב. מוציאים ומספיגים על מגבות נייר.
טיימר מופעל
-
04.
חוצים את הלחמניות. מניחים את החצאים תחת הגריל של התנור - הצד החתוך כלפי מעלה - וקולים עד שהם מזהיבים. מוציאים מהתבנית את החצאים העליונים ומשאירים את החצאים התחתונים.מורחים מעט מיונז על החצי התחתון של כל לחמנייה, ומכסים בעלי חסה. שמים על החסה 2 פרוסות עגבנייה ועליהן את שניצל הפטרייה החם. מניחים פרוסת גבינה על שניצל הפטרייה, וקולים תחת הגריל החם במשך 30 שניות או עד שהגבינה נמסה. מכסים בחצאים העליונים של הלחמניות ומגישים מיד.