טופו מעושן - טעים וקל להכנה | השף הלבן

טופו מעושן

מתכון קל, טעים ומשביע לארוחת צהריים מעולה! טופו בסגנון מעושן שאפשר להגיש על אורז, פסטה ואפילו בתוך כריך

מאת: שקמה יעקבי
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
טופו מעושן
צילום: שקמה יעקבי עיצוב: שקמה יעקבי
המרכיבים ל2 מנות:
לטופו:
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי
  • 3-4 כפות שמן זית לטיגון
לרוטב:
  • ⅓ כוס פתיתי שמרי בירה
  • ¼ כוס רוטב סויה
  • ¼ כוס מים
  • 1 כף סילאן / מייפל
  • 1 כפית נוזל מעושן (לא חובה)
  • 1 כף פפריקה מעושנת
גודל תבנית: מחבת
הוראות הכנה:
  • 01.

    מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב

  • 02.

    פורסים את הטופו לרצועות רחבות

  • 03.

    מחממים שמן זית על מחבת נונסטיק ומטגנים את הטופו מ-2 הצדדים עד להשחמה

  • 04.

    מנמיכים את האש ומוסיפים את הרוטב

  • 05.

    מערבבים ללא הפסקה עד שכל רצועות הטופו מכוסות ברוטב. מטגנים עד שהרוטב מצטמצם והטופו הופך לקריספי

  • 06.

    מגישים על אורז או פסטה ואפילו בתוך כריך.

  • 07.

    בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(4)