מחבת רטטוי ונקניקיות טבעוניות
ארוחת הערב המושלמת של עומר מילר: מחבת עם חצילים, פלפלים, עגבניות וקישואים ברוטב עגבניות עשיר ובתוספת של נקניקיות טבעוניות של טירת צבי. מתכון שכדאי לנסות
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: בועז לביא
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל3-4 מנות:
- 1 חבילה נקניקיות טבעונית בסגנון צ'וריסוס "טירת צבי"
- 1 חציל
- 2 פלפלים אדום וצהוב
- 2 זוקיני ירוקים
- 1 בצל סגול
- 1 כף טימין
- 10 עלי בזיליקום
- 20 עגבניות שרי חצויות
- 4 שיני שום
- 1/2 כוס שעועית לבנה מבושלת
- 1 כוס מיץ עגבניות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- לשימון וטיגון: שמן זית
- להגשה: לחם לבן קלוי
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות
-
02.
קולפים את החציל ופורסים לקוביות גדולות, פורסים באותה הדרך את הזוקיני והפלפלים.
-
03.
מניחים על נייר אפייה, מזלפים שמן זית וזורים מלח, פלפל שחור וטימין. מכניסים לתנור לרבע שעה עד להזהבה.
-
04.
במחבת רחבה וכבדה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל הסגול על אש בינונית.
-
05.
מוסיפים את הנקניקיות וצורבים מכל הצדדים.
-
06.
מוסיפים שום ועגבניות שרי חצויות ומגבירים את האש.
-
07.
אחרי חמש דק מוסיפים מיץ עגבניות ומביאים לרתיחה.
-
08.
מוסיפים את הירקות הצלויים למחבת ומתבלים לפי הטעם
-
09.
מוסיפים עלי בזילקום ומגישים עם לחם לבן קלוי
הכנת? כאן מדרגים