טופו מטוגן בציפוי קינמון פריך עם בננות צלויות ברוטב קרמל
בואו להתפנק עם קינוח קרמלי מושלם על בסיס טופו
המרכיבים ל3-4:
- מרכיבים לטופו:
- 300 גרם (1 חבילה) טופו תנובה בטעם טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות מייפל
- 1 כף קורנפלור
- 2 כפות פירורי לחם
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית שטוחה קינמון
- 3-4 כפות שמן לטיגון
- מרכיבים לבננות ברוטב קרמל:
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 1/4 כוס מים
- 1 כוס קרם קוקוס
- 1/4 כפית מלח
- 2 בננות, קלופות וחתוכות לטבעות
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הטופו לקוביות בגודל 1 ס"מ. מערבבים בקערה את מיץ הלימון והמייפל, מערבבים פנימה את הטופו ומשרים במשך לפחות 30 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים בקערה את הקורנפלור, פירורי הלחם, אבקת הסוכר והקינמון.
-
03.
מעבירים את קוביות הטופו לקערה ומערבבים היטב כדי שציפוי מכל הצדדים.
-
04.
מחממים את השמן במחבת ומטגנים עד להזהבה.
-
05.
מכינים את רוטב הקרמל: מערבבים את הסוכר והמים בסיר קטן ומבשלים על אש בינונית בלי לערבב (אפשר לנער את הסיר) עד שכל המים מתאדים, ומתקבל קרמל בגוון ענברי.
-
06.
יוצקים את קרם הקוקוס לתוך הקרמל (זהירות - התערובת תבעבע) וממשיכים לבשל. בשלב זה בתוך הרוטב ייווצרו גושי קרמל, וזה בסדר. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מדי פעם עד שכל הגושים נמסים, ומתקבל רוטב חלב.
-
07.
מוסיפים את טבעות הבננה, מערבבים, מבשלים 2 דקות ומכבים את האש.
טיימר מופעל
-
08.
מוסיפים את הטופו, מערבבים היטב ומגישים. אפשר בתוספת פירות טריים, או כדור גלידה טבעונית/סורבה.הערות:• ככל שזמן השריית הטופו ארוך יותר, כך הוא יספוג יותר את טעמי הלימון והמייפל.• אפשר להחליף את קרם הקוקוס בשמנת צמחית.