טופו מטוגן בציפוי קינמון עם בננות צלויות ברוטב קרמל | השף הלבן

טופו מטוגן בציפוי קינמון פריך עם בננות צלויות ברוטב קרמל

בואו להתפנק עם קינוח קרמלי מושלם על בסיס טופו

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טופו מטוגן בציפוי קינמון פריך עם בננות צלויות ברוטב קרמל
צילום: אולגה טוכשר

המרכיבים ל3-4:

  • מרכיבים לטופו:
  • 300 גרם (1 חבילה) טופו תנובה בטעם טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות מייפל
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • 3-4 כפות שמן לטיגון
  • מרכיבים לבננות ברוטב קרמל:
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כוס קרם קוקוס
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 בננות, קלופות וחתוכות לטבעות

הוראות הכנה:

  • 01.

        חותכים את הטופו לקוביות בגודל 1 ס"מ. מערבבים בקערה את מיץ הלימון והמייפל, מערבבים פנימה את הטופו ומשרים במשך לפחות 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

        מערבבים בקערה את הקורנפלור, פירורי הלחם, אבקת הסוכר והקינמון.

  • 03.

        מעבירים את קוביות הטופו לקערה ומערבבים היטב כדי שציפוי מכל הצדדים.

  • 04.

        מחממים את השמן במחבת ומטגנים עד להזהבה.

  • 05.

        מכינים את רוטב הקרמל: מערבבים את הסוכר והמים בסיר קטן ומבשלים על אש בינונית בלי לערבב (אפשר לנער את הסיר) עד שכל המים מתאדים, ומתקבל קרמל בגוון ענברי.

  • 06.

        יוצקים את קרם הקוקוס לתוך הקרמל (זהירות - התערובת תבעבע) וממשיכים לבשל. בשלב זה בתוך הרוטב ייווצרו גושי קרמל, וזה בסדר. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מדי פעם עד שכל הגושים נמסים, ומתקבל רוטב חלב.

  • 07.

        מוסיפים את טבעות הבננה, מערבבים, מבשלים 2 דקות ומכבים את האש.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 08.

        מוסיפים את הטופו, מערבבים היטב ומגישים. אפשר בתוספת פירות טריים, או כדור גלידה טבעונית/סורבה.הערות:•    ככל שזמן השריית הטופו ארוך יותר, כך הוא יספוג יותר את טעמי הלימון והמייפל.•    אפשר להחליף את קרם הקוקוס בשמנת צמחית. 

הכנת? כאן מדרגים
(2)