טופו מטוגן בציפוי קינמון עם בננות צלויות ברוטב קרמל | השף הלבן

טופו מטוגן בציפוי קינמון פריך עם בננות צלויות ברוטב קרמל

בואו להתפנק עם קינוח קרמלי מושלם על בסיס טופו

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טופו מטוגן בציפוי קינמון פריך עם בננות צלויות ברוטב קרמל
צילום: אולגה טוכשר

המרכיבים ל 3-4:

  • מרכיבים לטופו:
  • 300 גרם (1 חבילה) טופו תנובה בטעם טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות מייפל
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • 3-4 כפות שמן לטיגון
  • מרכיבים לבננות ברוטב קרמל:
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כוס קרם קוקוס
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 בננות, קלופות וחתוכות לטבעות

הוראות הכנה:

  • 01.

        חותכים את הטופו לקוביות בגודל 1 ס"מ. מערבבים בקערה את מיץ הלימון והמייפל, מערבבים פנימה את הטופו ומשרים במשך לפחות 30 דקות.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 02.

        מערבבים בקערה את הקורנפלור, פירורי הלחם, אבקת הסוכר והקינמון.

  • 03.

        מעבירים את קוביות הטופו לקערה ומערבבים היטב כדי שציפוי מכל הצדדים.

  • 04.

        מחממים את השמן במחבת ומטגנים עד להזהבה.

  • 05.

        מכינים את רוטב הקרמל: מערבבים את הסוכר והמים בסיר קטן ומבשלים על אש בינונית בלי לערבב (אפשר לנער את הסיר) עד שכל המים מתאדים, ומתקבל קרמל בגוון ענברי.

  • 06.

        יוצקים את קרם הקוקוס לתוך הקרמל (זהירות - התערובת תבעבע) וממשיכים לבשל. בשלב זה בתוך הרוטב ייווצרו גושי קרמל, וזה בסדר. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מדי פעם עד שכל הגושים נמסים, ומתקבל רוטב חלב.

  • 07.

        מוסיפים את טבעות הבננה, מערבבים, מבשלים 2 דקות ומכבים את האש.

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 08.

        מוסיפים את הטופו, מערבבים היטב ומגישים. אפשר בתוספת פירות טריים, או כדור גלידה טבעונית/סורבה.הערות:•    ככל שזמן השריית הטופו ארוך יותר, כך הוא יספוג יותר את טעמי הלימון והמייפל.•    אפשר להחליף את קרם הקוקוס בשמנת צמחית. 

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.