אוזני המן במילוי ירקות וטופו | השף הלבן

אוזני המן במילוי ירקות וטופו

אוזני המן מבצק פילו, שגם טבעונים יאהבו. כדי להבטיח שישמרו על צורת אוזן ההמן, אופים אותן הפוכות.

אוזני המן במילוי ירקות וטופו מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אוזני המן במילוי ירקות וטופו
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל24:

  • 16 עלי פילו "מעדנות" מופשרים לפי ההוראות על האריזה
  • 2 כפות שמן זית להברשה
למלית:
  • 1 בצל בינוני
  • 2 פלפלונים צהובים קטנים או חצי פלפל צהוב גדול
  • 2 פלפלונים אדומים קטנים או חצי פלפל אדום גדול
  • 1 זוקיני בינוני או קישוא בינוני
  • 20 זיתים ירוקים מגולענים
  • מלח ופלפל
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • ½ כפית סוכר
  • 150 גרם טופו פיקנטי "תנובה" קצוץ דק
  • 1 כף חמאת בוטנים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים בהכנת המלית. קוצצים את הירקות לקוביות של 1 ס"מ; חוצים את הזיתים. מחממים מחבת כבדה בעלת ציפוי שיש או ציפוי מונע הדבקות אחר מעל להבה גבוהה. מוסיפים את הבצל, וקולים תוך ערבוב במשך 3 דקות או עד שהוא מתחיל להראות סימני חריכה. מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לקלות ולערבב 3 דקות נוספות. מוסיפים גם את הזוקיני, מתבלים במעט מלח ובפלפל, ומערבבים 3 דקות נוספות. מוסיפים 2 כפיות שמן זית, בלסמי וסוכר מערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה, מבשלים 3-2 דקות נוספות עד שכל הירקות מתרככים מעט, ומסירים מהאש. מצננים. מוסיפים זיתים, טופו וחמאת בוטנים, מערבבים היטב ומשהים לצינון.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מרפדים 2 תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות בחום עליון־תחתון; 170 מעלות בתוכנית טורבו). עורמים 4 עלי פילו על משטח העבודה. קורצים מהערמה 6 עיגולים בקוטר 12-11 ס"מ. מניחים כף מלית במרכז כל עיגול, ומקפלים לצורת אוזן המן משולשת. מניחים את המשולשים הפוכים בתבנית - הצד עם הקיפולים כלפי מטה. מכינים עוד 18 אוזני המן מעלי הפילו הנותרים (אם חסרים עלה או שניים, אפשר לקרוץ עיגולים מערמה של 3 עלים בלבד). מברישים את חלקם העליון של משולשי הפילו במעט שמן זית.

  • 03.

    אופים במשך 25-20 דקות. רצוי לסובב את התבניות אחרי 15 דקות אפייה כדי להבטיח אפייה אחידה. אם אופים את שתי התבניות יחד בתוכנית טורבו, גם מחליפים מקומות. אפשר להכין מספר שעות מראש ולחמם מחדש לפני ההגשה.טיפ: את שאריות הפילו אפשר לנצל להכנת בסיס וציפוי לפשטידה או למאפה אחר.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)