סביצ'ה דג ים ופטה כבשים
הסביצ'ה של גיא פינס לשבועות שם דגש על חומרי גלם טריים ואיכותיים: יוגורט קרמי, דג ים, עשבי תיבול, שמן זית, בצל סגול וגבינת פטה שמוסיפה מליחות נהדרת למנה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: דניאל שכטר
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל 6 מנות:
- 1 ½ גביעים (300 גרם) יוגורט תנובה
- ½ חבילה (125 גרם) פטה כבשים 20% "פיראוס"
- 600 גרם דג ים טרי פרוס לפרוסות דקות
- 4 כפות פטרוזיליה / כוסברה קצוצה / עשבי תיבול שאוהבים
- 1/2 פלפל צ'ילי פרוס לטבעות דקות
- 1 עגבנייה חצויה לשניים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח גס
- מיץ מחצי לימון
- 1 כפית גרידת לימון
- 1/2 בצל סגול פרוס לרצועות דקות
גודל תבנית: צלחת הגשה רחבה ושטוחה
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את היוגורט עם מלח וגרידת לימון ומניחים על מסננת מרופדת נייר סופג לכשלוש שעות במקרר.
-
02.
מורחים את היוגורט על צלחת ההגשה
-
03.
מניחים את פרוסות הדג על היוגורט, מניחים בין פרוסות הדג את טבעות הצ'ילי והבצל הסגול, סוחטים מעל עגבנייה ומיץ לימון.
-
04.
מוזגים שמן זית על הדג ומפזרים מלח גס.
-
05.
מפזרים עשבי תיבול ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים