סביצ'ה דג ים ופטה כבשים | השף הלבן

סביצ'ה דג ים ופטה כבשים

הסביצ'ה של גיא פינס לשבועות שם דגש על חומרי גלם טריים ואיכותיים: יוגורט קרמי, דג ים, עשבי תיבול, שמן זית, בצל סגול וגבינת פטה שמוסיפה מליחות נהדרת למנה

מאת: גיא פינס
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סביצ'ה דג ים ופטה כבשים
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 1 ½ גביעים (300 גרם) יוגורט תנובה
  • ½ חבילה (125 גרם) פטה כבשים 20% "פיראוס"
  • 600 גרם דג ים טרי פרוס לפרוסות דקות
  • 4 כפות פטרוזיליה / כוסברה קצוצה / עשבי תיבול שאוהבים
  • 1/2 פלפל צ'ילי פרוס לטבעות דקות
  • 1 עגבנייה חצויה לשניים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח גס
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1/2 בצל סגול פרוס לרצועות דקות
גודל תבנית: צלחת הגשה רחבה ושטוחה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את היוגורט עם מלח וגרידת לימון ומניחים על מסננת מרופדת נייר סופג לכשלוש שעות במקרר.

  • 02.

    מורחים את היוגורט על צלחת ההגשה

  • 03.

    מניחים את פרוסות הדג על היוגורט, מניחים בין פרוסות הדג את טבעות הצ'ילי והבצל הסגול, סוחטים מעל עגבנייה ומיץ לימון.

  • 04.

    מוזגים שמן זית על הדג ומפזרים מלח גס.

  • 05.

    מפזרים עשבי תיבול ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)