קוביות סלמון כבוש עם קרם גזר וג'ינג'ר לצד סוכריות דלעת
איזו מנה ראשונה מושלמת! קוביות דג נפלאות עם סוכריות דלעת – דרך מושלמת לפתוח את השנה
המרכיבים ל4 מנות:
- 400 גרם פילה סלמון (יחידה אחת) נקי ללא עור
- 400 גרם מלח גס
- 200 גרם סוכר
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 4 גזרים קלופים חתוכים לטבעות
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
- 200 גרם דלעת חתוכה לקוביות של 1.5/1.5 ס"מ
- 40 גרם סוכר
- כף שמן זית
- קורט אניס טחון
- 1/2 בטטה קלופה
הוראות הכנה:
-
01.
הסלמון:
-
02.
מערבבים את המלח, סוכר והכוסברה.
-
03.
מניחים את הסלמון בתבנית ומצפים אותו בכל צדדיו בתערובת המלח והסוכר.
-
04.
מכסים ומכניסים במקרר ל5 שעות.
-
05.
לאחר מכן מגרדים בעזרת היד את המלח והסוכר, לא לשטוף.
-
06.
חותכים לקוביות בגודל
-
07.
5/
-
08.
5 ס"מ.קרם גזר:
-
09.
מבשלים במים עד ריכוך מלא.
-
10.
טוחנים יחד עם הג'ינג'ר בבלנדר.סוכריות דלעת:
-
11.
במחבת מטגנים את קוביות הדלעת עד השכמה.
-
12.
מוסיפים את הסוכר ומקרמלים.
-
13.
בסוף מוסיפים את האניס הטחון.ציפס בטטה:
-
14.
חותכים את הבטטה בעזרת קולפן.
-
15.
מסדרים על גבי תבנית עם ניר אפיה ומכניסים לתנור על 140 מעלות עד אשר הבטטה מתייבשת כשעתיים.צילחות:
-
16.
בעזרת כף מורחים שלוש מריחות של קרם גזר.
-
17.
מניחים את קוביות הסלמון בקצה הקרם.
-
18.
מניחים את קוביות הדלעת.
-
19.
משעינים את הציפס על הקוביות.טיפ השף:הכבישה שומרת על מרקמו העסיסי של הדג, מדגישה את צבעו ומעניקה נימוחות וטעמים מאוזנים.