בס צרוב על קרם קליפות לימון וחלת דבש הדרים | השף הלבן

בס צרוב על קרם קליפות לימון וחלת דבש הדרים

מנת דג נפלאה ועשירה בטעמים שמכינים בקלות

מאת: שף ניב כהן "תנובה שף"
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בס צרוב על קרם קליפות לימון וחלת דבש הדרים
צילום: שרית גופן עיצוב: אינה גוטמן

המרכיבים ל 4:

  • 4 פילטים של בס כ 150 גרם ליחידה "דגי תנובה"
  • 1 זוקיני פרוס דק במנדולינה או עם קולפן
  • מלח פלפל
  • צרור דומדמניות טריות/ ניתן להחליף בחצאי ענבים
  • שמן זית לטיבול
לקרם:
  • 4 לימונים
  • 1/4 כוס דבש הדרים
  • 1/4 כפית מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    קרם:

  • 02.

    לקלף את הלימון בעזרת קולפן

  • 03.

    לבשל את קליפות הלימון עם כוס מים והדבש

  • 04.

    להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על אש נמוכה עוד 30 דקות

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    לטחון דק בבלנדר

  • 06.

    להוסיף לימון ומלחדג:

  • 07.

    לתבל את הדג במלח ופלפל

  • 08.

    לצלות את הבס במחבת טפלון לוהטת עם מעט שמן זית, הצד של העור כלפי מטה כשלוש דקות

  • 09.

    כשהעור זהוב וקריספי להפוך לעוד דקה או עד שהדג מוכןזוקיני:

  • 10.

    להרתיח סיר עם מים וכפית מלח

  • 11.

    לחלוט את דפי הזוקיני למשך דקה

  • 12.

    לסנן ולתבל בשמן זית, מלח ופלפלצילחות:

  • 13.

    בעזרת מצקת למזוג את הרוטב במרכז הצלחת

  • 14.

    להניח את הדג מעל

  • 15.

    לגלגל את הזוקיני ולסדר לצד הדג

  • 16.

    צרור דומדמניות טריותטיפ השף:רוטב קליפות הלימון והדבש מעצימים את טעמו ומירקמו של הדג.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.