בס צרוב על קרם קליפות לימון וחלת דבש הדרים
מנת דג נפלאה ועשירה בטעמים שמכינים בקלות
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

צילום: שרית גופן
עיצוב: אינה גוטמן
המרכיבים ל 4:
- 4 פילטים של בס כ 150 גרם ליחידה "דגי תנובה"
- 1 זוקיני פרוס דק במנדולינה או עם קולפן
- מלח פלפל
- צרור דומדמניות טריות/ ניתן להחליף בחצאי ענבים
- שמן זית לטיבול
לקרם:
- 4 לימונים
- 1/4 כוס דבש הדרים
- 1/4 כפית מלח
הוראות הכנה:
-
01.
קרם:
-
02.
לקלף את הלימון בעזרת קולפן
-
03.
לבשל את קליפות הלימון עם כוס מים והדבש
-
04.
להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על אש נמוכה עוד 30 דקות
טיימר מופעל
-
05.
לטחון דק בבלנדר
-
06.
להוסיף לימון ומלחדג:
-
07.
לתבל את הדג במלח ופלפל
-
08.
לצלות את הבס במחבת טפלון לוהטת עם מעט שמן זית, הצד של העור כלפי מטה כשלוש דקות
-
09.
כשהעור זהוב וקריספי להפוך לעוד דקה או עד שהדג מוכןזוקיני:
-
10.
להרתיח סיר עם מים וכפית מלח
-
11.
לחלוט את דפי הזוקיני למשך דקה
-
12.
לסנן ולתבל בשמן זית, מלח ופלפלצילחות:
-
13.
בעזרת מצקת למזוג את הרוטב במרכז הצלחת
-
14.
להניח את הדג מעל
-
15.
לגלגל את הזוקיני ולסדר לצד הדג
-
16.
צרור דומדמניות טריותטיפ השף:רוטב קליפות הלימון והדבש מעצימים את טעמו ומירקמו של הדג.
הכנת? כאן מדרגים