בס צרוב על קרם קליפות לימון וחלת דבש הדרים | השף הלבן

בס צרוב על קרם קליפות לימון וחלת דבש הדרים

מנת דג נפלאה ועשירה בטעמים שמכינים בקלות

מאת: שף ניב כהן "תנובה שף"
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בס צרוב על קרם קליפות לימון וחלת דבש הדרים
צילום: שרית גופן עיצוב: אינה גוטמן

המרכיבים ל 4:

  • 4 פילטים של בס כ 150 גרם ליחידה "דגי תנובה"
  • 1 זוקיני פרוס דק במנדולינה או עם קולפן
  • מלח פלפל
  • צרור דומדמניות טריות/ ניתן להחליף בחצאי ענבים
  • שמן זית לטיבול
לקרם:
  • 4 לימונים
  • 1/4 כוס דבש הדרים
  • 1/4 כפית מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    קרם:

  • 02.

    לקלף את הלימון בעזרת קולפן

  • 03.

    לבשל את קליפות הלימון עם כוס מים והדבש

  • 04.

    להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על אש נמוכה עוד 30 דקות

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    לטחון דק בבלנדר

  • 06.

    להוסיף לימון ומלחדג:

  • 07.

    לתבל את הדג במלח ופלפל

  • 08.

    לצלות את הבס במחבת טפלון לוהטת עם מעט שמן זית, הצד של העור כלפי מטה כשלוש דקות

  • 09.

    כשהעור זהוב וקריספי להפוך לעוד דקה או עד שהדג מוכןזוקיני:

  • 10.

    להרתיח סיר עם מים וכפית מלח

  • 11.

    לחלוט את דפי הזוקיני למשך דקה

  • 12.

    לסנן ולתבל בשמן זית, מלח ופלפלצילחות:

  • 13.

    בעזרת מצקת למזוג את הרוטב במרכז הצלחת

  • 14.

    להניח את הדג מעל

  • 15.

    לגלגל את הזוקיני ולסדר לצד הדג

  • 16.

    צרור דומדמניות טריותטיפ השף:רוטב קליפות הלימון והדבש מעצימים את טעמו ומירקמו של הדג.

הכנת? כאן מדרגים
(0)