בורי צרוב עם עגבניות, שעועית, זיתי קלמטה ועלי מורינגה | השף הלבן

בורי צרוב עם עגבניות ערבה לחות, שעועית רחבה זיתי קלמטה ועלי מורינגה

מנת דג בורי מרשימה, צבעונית ונהדרת שממש לא מסובכת להכנה

מאת: שף ניב כהן "תנובה שף"
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בורי צרוב עם עגבניות ערבה לחות, שעועית רחבה זיתי קלמטה ועלי מורינגה
צילום: שרית גופן עיצוב: אינה גוטמן

המרכיבים ל4:

  • 4 נתחי פילה בורי קפוא של דגי תנובה
  • זסט מלימון אחד
  • 2 גבעולי טימין
  • 4 עלי מרווה קצוצים
  • 16 עגבניות שרי אדומות
  • 16 עגבניות שרי צהובות
  • 100 גרם שעועית רחבה
  • 100 גרם לוביה
  • 2 שיני שום פרוס
  • שמן זית
  • מלח פלפל
  • 12 זיתי קלמטה
  • חצי חבילה של עלי מורינגה

הוראות הכנה:

  • 01.

    עגבניות:

  • 02.

    חוצים את העגבניות לחצאים.

  • 03.

    מתבלים במלח, פלפל, עלי טימין ושמן זית.

  • 04.

    צולים בתנור 180 מעלות למשך כרבע שעה.שעועית (לוביה ורחבה):חולטים במי מלח למשך 2 דקות ומקררים במי קרח.הרכבת המנה:

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    במחבת גדולה עם שמן זית מניחים את הדג עם העור כלפי מטה.

  • 06.

    מתבלים במלח פלפל וזסט לימון.

  • 07.

    מוסיפים את עלי המרווה והשום.

  • 08.

    מוסיפים את השעועיות.

  • 09.

    אחרי כשלוש דקות הופכים בעדינות את הדג.

  • 10.

    מוסיפים את העגבניות הצלויות והזיתים.טיפ השף: פילה הבורי משתלב מצוין עם טעמי ים תיכון ומצליח לספוח אליו את כל הטעמיםחוויה בכל טעימה

הכנת? כאן מדרגים
(0)