בורי צרוב עם עגבניות ערבה לחות, שעועית רחבה זיתי קלמטה ועלי מורינגה
מנת דג בורי מרשימה, צבעונית ונהדרת שממש לא מסובכת להכנה
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: שרית גופן
עיצוב: אינה גוטמן
המרכיבים ל4:
- 4 נתחי פילה בורי קפוא של דגי תנובה
- זסט מלימון אחד
- 2 גבעולי טימין
- 4 עלי מרווה קצוצים
- 16 עגבניות שרי אדומות
- 16 עגבניות שרי צהובות
- 100 גרם שעועית רחבה
- 100 גרם לוביה
- 2 שיני שום פרוס
- שמן זית
- מלח פלפל
- 12 זיתי קלמטה
- חצי חבילה של עלי מורינגה
הוראות הכנה:
-
01.
עגבניות:
-
02.
חוצים את העגבניות לחצאים.
-
03.
מתבלים במלח, פלפל, עלי טימין ושמן זית.
-
04.
צולים בתנור 180 מעלות למשך כרבע שעה.שעועית (לוביה ורחבה):חולטים במי מלח למשך 2 דקות ומקררים במי קרח.הרכבת המנה:
טיימר מופעל
-
05.
במחבת גדולה עם שמן זית מניחים את הדג עם העור כלפי מטה.
-
06.
מתבלים במלח פלפל וזסט לימון.
-
07.
מוסיפים את עלי המרווה והשום.
-
08.
מוסיפים את השעועיות.
-
09.
אחרי כשלוש דקות הופכים בעדינות את הדג.
-
10.
מוסיפים את העגבניות הצלויות והזיתים.טיפ השף: פילה הבורי משתלב מצוין עם טעמי ים תיכון ומצליח לספוח אליו את כל הטעמיםחוויה בכל טעימה
הכנת? כאן מדרגים