מתכון רוטב יוגורט לירקות קלויים | השף הלבן

רוטב יוגורט לירקות קלויים

רוטב יוגורט פיקנטי, מומלץ לשדרוג אנטיפסטי, סלטים או כמטבל

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
רוטב יוגורט לירקות קלויים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל6 מנות:

  • 100 גרם גבינת פטה כבשים 5% "פיראוס" מפוררת
  • 2 גביעים יוגורט "תנובה" 1.5%
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון קטן
  • 1 מלפפון חמוץ קטן קצוץ דק
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
  • 1 שן שום כתושה
  • פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מועכים את הפטה עם חצי כוס יוגורט בקערה. מוסיפים בהדרגה את היוגורט הנותר.

  • 02.

    מוסיפים מיץ וקליפת לימון, מלפפון חמוץ, עשבי תיבול ושום. מתבלים בפלפל לפי הטעם.

  • 03.

    יוצקים את הרוטב על ירקות קלויים, אפויים או מבושלים.

הכנת? כאן מדרגים
(130)