רוטב יוגורט לירקות קלויים
רוטב יוגורט פיקנטי, מומלץ לשדרוג אנטיפסטי, סלטים או כמטבל
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל6 מנות:
- 100 גרם גבינת פטה כבשים 5% "פיראוס" מפוררת
- 2 גביעים יוגורט "תנובה" 1.5%
- מיץ וקליפה מגוררת מלימון קטן
- 1 מלפפון חמוץ קטן קצוץ דק
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
- 1 שן שום כתושה
- פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
-
01.
מועכים את הפטה עם חצי כוס יוגורט בקערה. מוסיפים בהדרגה את היוגורט הנותר.
-
02.
מוסיפים מיץ וקליפת לימון, מלפפון חמוץ, עשבי תיבול ושום. מתבלים בפלפל לפי הטעם.
-
03.
יוצקים את הרוטב על ירקות קלויים, אפויים או מבושלים.
הכנת? כאן מדרגים