צ'טני פירות מיובשים | השף הלבן

צ'טני פירות מיובשים

סוג של ריבה חמצמצה־מתובלת, שהולכת נהדר עם גבינות מלוחות ובשלות – וגם כתוספת לשלל מנות אחרות

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צ'טני פירות מיובשים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל900 גרם:

  • 150 גרם משמשים מיובשים אורגניים (נקראים גם "טבעיים" או "אוזבקים". הקפידו לבחור בטריים שצבעם כתום יפה)
  • 75 גרם תאנים מיובשות
  • 1 בצל שאלוט קלוף וקצוץ
  • 1 שן שום קלופה וקצוצה
  • 1 כף שורש זנגביל קלוף וקצוץ
  • 1 כף שורש כורכום קלוף ומגורר (או 1 כפית כורכום טחון)
  • גרגרים מ־3 תרמילי הל מפוצחים
  • 5 כדורי פלפל אנגלי מפוצחים
  • 1 כפית גרגרי פלפל מעורבים (שחור, לבן, ירוק, אדום)
  • ⅛-¼ כפית פפריקה חריפה
  • 75 גרם צימוקים בהירים גדולים
  • 75 גרם צימוקים כהים גדולים
  • ½1 כוסות מים
  • 1 כוס חומץ 5%
  • ¼ כוס סוכר חום
  • ⅔ כוס סילאן תמרים
  • ¼ כפית מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים היטב כל משמש כדי להסיר את הלכלוכים הדבוקים אליו. חותכים את המשמשים לרבעים. מסירים את קצה הגבעול הנוקשה מכל תאנה וחותכים אותה ל־8-6 חתיכות.

  • 02.

    מחממים סיר גדול בעל ציפוי מונע הידבקות מעל להבה בינונית. מוסיפים שאלוט, שום, זנגביל, כורכום, הל, פלפל אנגלי, גרגרי פלפל ופפריקה וקולים תוך ערבוב במשך 20 שניות. מוסיפים את הפירות המיובשים ואת המים ומערבבים היטב. מוסיפים את כל שאר החומרים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

  • 03.

    מבשלים מעל להבה בינונית־נמוכה במשך 40-30 דקות - מערבבים כל 10-7 דקות - עד שהפירות מתרככים והסירופ מסמיך. טועמים ומתקנים את התיבול. יוצקים את הצ'טני לצנצנות מעוקרות, סוגרים ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)