מתכון פרפום עגבניות | השף הלבן

פרפום עגבניות

רוטב עגבניות מעודן ואיכותי

מאת: אבשלום די-נור
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פרפום עגבניות

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 1/2 ק"ג עגבניות שרי, רצוי מיני-תמר מוארכות, חצויות לאורכן
  • 6 שיני שום, קלופות ופרוסות לטבעות דקות
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט מלח ים

הוראות הכנה:

  • 01.

    יוצקים את השמן למחבת כבדה.

  • 02.

     מוסיפים את טבעות הפלפל, מציתים את האש על להבה בינונית, ומאדים עד שצבע הפלפל מבהיר ונעשה מבריק. מוסיפים את השום, מאדים תוך כדי ערבוב בכף עץ, כ-20 שניות, שלא יזהיב.

  • 03.

     מוסיפים את העגבניות, מגבירים ללהבה גבוהה, מערבבים, מוסיפים מעט מלח, מביאים לרתיחה. אש גבוהה כל הזמן, מבשלים כ-7 דקות, מערבבים כל דקה.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 04.

     מכבים את האש, מסננים את הרוטב דרך מסננת דקיקה, תוך ערבוב ולחיצה. פרפום עגבניות מושלם.

הכנת? כאן מדרגים
(144)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.