גבינת לבנה- בשמן זית
גבינת לבנה- בשמן זית
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 אנשים:
- 8 גביעי יוגורט רגיל תנובה 4 וחצי אחוז
- 2 גביעי שמנת חמוצה תנובה
- 1 כף גדושה מלח דק
- לשמור עם שמן זית
- להגיש עם זעתר
הוראות הכנה:
-
01.
בוחשים הכל ושופכים לתוך חיתול או בד.
-
02.
קושרים ושומרים במסננת ותחתיה קערה לאגירת הנוזלים אותם מידי פעם שופכים.
-
03.
אם רוצים את הגבינה למריחה מוציאים את הגבינה לאחר 8 שעות לקופסה סגורה ושופכים מעל רבע כוס שמן זית. שומרים במקרר והיא טובה לשבועיים לפחות.
-
04.
אם רוצים את הגבינה ככדורים מוציאים לאחר 24 שעות מכינים צנצנת זכוכית עם חצי כוס שמן זית, יוצרים כדורים, מכניסים לצנצנת ושומרים במקרר.
-
05.
כדאי להגיש עם זעתר ו- צנימים/ קרקרים/ בגט
הכנת? כאן מדרגים