מתכון גבינת לבנה- בשמן זית | השף הלבן

גבינת לבנה- בשמן זית

גבינת לבנה- בשמן זית

מאת: שרון יזדי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גבינת לבנה-  בשמן זית

המרכיבים ל8 אנשים:

  • 8 גביעי יוגורט רגיל תנובה 4 וחצי אחוז
  • 2 גביעי שמנת חמוצה תנובה
  • 1 כף גדושה מלח דק
  • לשמור עם שמן זית
  • להגיש עם זעתר

הוראות הכנה:

  • 01.

     בוחשים הכל ושופכים לתוך חיתול או בד.

  • 02.

    קושרים ושומרים במסננת ותחתיה קערה לאגירת הנוזלים אותם מידי פעם שופכים.

  • 03.

    אם רוצים את הגבינה למריחה מוציאים את הגבינה לאחר 8 שעות לקופסה סגורה ושופכים מעל רבע כוס שמן זית. שומרים במקרר והיא טובה לשבועיים לפחות.

  • 04.

     אם רוצים את הגבינה ככדורים מוציאים לאחר 24 שעות מכינים צנצנת זכוכית עם חצי כוס שמן זית, יוצרים כדורים, מכניסים לצנצנת ושומרים במקרר.

  • 05.

     כדאי להגיש עם זעתר ו- צנימים/ קרקרים/ בגט

הכנת? כאן מדרגים
(56)