קולוקית'וקפטדס - קציצות זוקיני וחמד | השף הלבן

קולוקית'וקפטדס – קציצות זוקיני וחמד

קציצות צמחוניות נפלאות שאוכלים חמות לאחר טיגון עם יוגורט פיראוס וזילוף לימון. נשארו קציצות? הן מצוינות גם קרות או בתוך כריך

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קולוקית'וקפטדס - קציצות זוקיני וחמד
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 15:

  • 2 כוסות זוקיני (כ-2 זוקיני גדולים) מגורר גס
  • 1/3 כוס בצל ירוק, החלק הלבן, פרוס דק או בצל סגול קצוץ דק
  • 1/2 חבילה (125 גרם) גבינת חמד "פיראוס", מגוררת גס
  • 2 ביצים
  • קורט אגוז מוסקט
  • 2-3 כפות נענע קצוצה או שמיר קצוץ
  • 1/2 כוס קמח תופח
  • לטיגון: שמן זית
  • להגשה: יוגורט, פלחי לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    סוחטים את הזוקיני, כל פעם חופן (אפשר להשתמש בנוזלים לבישול) ומעבירים לקערה עם יתר המרכיבים למעט הקמח. מערבבים, מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה.

  • 02.

    מכינים צלחת עם נייר סופג. מחממים שמן זית במחבת כך שיגיע לכ

  • 03.

    5 ס"מ גובה הדפנות. בעזרת 2 כפות מעבירים קציצות עיסה למחבת ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שמשחים. מעבירים לצלחת. מגישים חם עם יוגורט ופלחי לימון.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.