פטריות ובשמל על פיתה – פטנט מהיר הכנה לפיצה ביאנקה | השף הלבן

פטריות ובשמל על פיתה

מתכון – פטנט מהיר הכנה לפיצה ביאנקה. בסיס הפיצה במקרה הזה הוא לאפה והרוטב הוא בשמל נהדר של "השף הלבן"

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פטריות ובשמל על פיתה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 2-4:

  • 1 לאפה או פיתה "פתוחה" (חצויה לרוחב)
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות חמאת "תנובה"
  • 1 סלסלת פטריות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • אגוז מוסקט, מלח, פלפל
  • 3 עלי מרווה קצוצים
  • 1/3 כוס חלב "תנובה"
  • להגשה: עירית קצוצה
להכנת רוטב בשמל:
  • 20 גרם חמאה תנובה
  • 3 כפות מחוקות (30 גרם) קמח
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן תנובה
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה-בינונית, עד שהיא נמסה. מוסיפים קמח ובוחשים לעיסה.

  • 02.

    מוסיפים מעט שמנת (3-4 כפות) וטורפים במטרפה עד שאין גושים. ממשיכים להוסיף את השמנת בהדרגה ולטרוף עד שמתקבלת בלילה חלקה.

  • 03.

    מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שרוטב במרקם של דיסה סמיכה. מסירים מהאש ומצננים.

  • 04.

    מחממים תנור ל 190 מעלות. מניחים את הלאפה או 2 חצאי הפיתה בתבנית, מברישים בשמן זית, מזלפים מעל 2/3 מהבשמל ואופים כ 10-15 דקות עד ששולי הפיתה זהובים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    מחממים חמאה במחבת גדולה ומטגנים את הפטריות כ 2 דקות. מוסיפים שום ותבלינים (אגוז מוסקט, מלח, פלפל, תימין ומרווה) ומטגנים 2 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 06.

    מחממים חלב לסף רתיחה וטורפים עם 1/3 הבשמל הנותר. עורמים על הפיתה פטריות, בוזקים עירית קצוצה, מזלפים מרוטב הבשמל ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.