מרק קרם עגבניות עם טוסט קלוי
מרק עגבניות ושמנת קרמי וסמיך המוגש עם טוסט קלוי עם גבינת קממבר, מנה משביעה ומחממת לימי החורף
המרכיבים ל6 מנות:
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 6 עגבניות בינוניות בשלות חתוכות לקוביות
- 1 גזר בינוני קלוף חתוך לפרוסות
- 200 גרם רסק עגבניות
- 1 כפית שום כתוש
- 2 כפות גדושות קמח
- 4 כפות אבקת מרק טעם עוף
- עלים מ- 2 גבעולי בזיליקום
- 1 כף סוכר
- 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
- 1/4 כוס שמן זית
- 6 כוסות מים
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- 6 פרוסות לחם איכותי
- 125 גרם גבינת קממבר (עין גדי)
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפיות שום כתוש
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים את הבצל והגזר. מזהיבים קלות ומוסיפים את העגבניות, הבזיליקום והשום הכתוש. מבשלים כ-10 דקות תוך ערבוב מידי פעם.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את רסק העגבניות, הקמח ואבקת המרק ומערבבים. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
-
03.
מבשלים על אש נמוכה כ- 20 דקות עד שהגזר רך.
טיימר מופעל
-
04.
מעבירים את המרק לבלנדר, טוחנים היטב ומחזירים לסיר. מוסיפים את השמנת והסוכר, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.
-
05.
הכנת הקרוסטיני: פורסים את הגבינה לרוחבה לפרוסות עגולות ושטוחות.
-
06.
מערבבים את השמן עם השום הכתוש ומעט פלפל שחור גרוס ומורחים כל פרוסת לחם בעזרת כפית.
-
07.
מניחים את פרוסות הגבינה על הלחם ומניחים על תבנית אפייה.
-
08.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כ- 5 עד 7 דקות עד שהגבינה נמסה.
טיימר מופעל