מתכון מרק קרם עגבניות עם טוסט קלוי | השף הלבן

מרק קרם עגבניות עם טוסט קלוי

מרק עגבניות ושמנת קרמי וסמיך המוגש עם טוסט קלוי עם גבינת קממבר, מנה משביעה ומחממת לימי החורף

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרק קרם עגבניות

המרכיבים ל6 מנות:

למרק:
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 6 עגבניות בינוניות בשלות חתוכות לקוביות
  • 1 גזר בינוני קלוף חתוך לפרוסות
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 1 כפית שום כתוש
  • 2 כפות גדושות קמח
  • 4 כפות אבקת מרק טעם עוף
  • עלים מ- 2 גבעולי בזיליקום
  • 1 כף סוכר
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 6 כוסות מים
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם
לטוסט (קרוסטיני):
  • 6 פרוסות לחם איכותי
  • 125 גרם גבינת קממבר (עין גדי)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפיות שום כתוש

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים את הבצל והגזר. מזהיבים קלות ומוסיפים את העגבניות, הבזיליקום והשום הכתוש. מבשלים כ-10 דקות תוך ערבוב מידי פעם.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מוסיפים את רסק העגבניות, הקמח ואבקת המרק ומערבבים. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.

  • 03.

    מבשלים על אש נמוכה כ- 20 דקות עד שהגזר רך.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מעבירים את המרק לבלנדר, טוחנים היטב ומחזירים לסיר. מוסיפים את השמנת והסוכר, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.

  • 05.

     הכנת הקרוסטיני: פורסים את הגבינה לרוחבה לפרוסות עגולות ושטוחות.

  • 06.

     מערבבים את השמן עם השום הכתוש ומעט פלפל שחור גרוס ומורחים כל פרוסת לחם בעזרת כפית.

  • 07.

    מניחים את פרוסות הגבינה על הלחם ומניחים על תבנית אפייה.

  • 08.

     אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כ- 5 עד 7 דקות עד שהגבינה נמסה.

    טיימר מופעל
    00:07:00
הכנת? כאן מדרגים
(65)