כריך עם פטריות פורטובלו מוקפצות, גבינה צפתית ועירית קצוצה
שילבתם אי פעם פטריות מוקפצות בכריך? יחד עם גבינה צפתית, קלילה ומרעננת, השילוב הוא מושלם! תנו לכריך הזה להפתיע אתכם.
- 5-6 פטריות פורטובלו, טריות מאוד
- שמן זית
- מעט מלח
- אפשרות: מעט פלפל שחור גרוס
- להגשה:
- 4-5 פרוסות לחם חצי-מלא
- 150-200 גרם גבינה צפתית פיראוס
- 1/6 חבילה עירית טרייה, שטופה וגזורה דק
הוראות הכנה:
-
01.
שימו לב שאין צורך לשטוף פטריות: די בניגוב קל בעזרת מגבת נייר. שטיפה ממלאת את הפטריות במים וגורמת להן להתרכך יתר על המידה בטיגון. עירית גוזרים במספריים מעל הכריך המוכן – ולא חותכים בסכין: מתקבלות כך פיסות יפות יותר.
-
02.
קוטמים את קצוות רגלי הפטריות. במידת הצורך מנקים בעזרת מגבת נייר (כאמור, לא שוטפים). פורסים דק את הפטריות.
-
03.
מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת עמוקה על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את הפטריות ומטגנים-מקפיצים עד להתרככות והשחמה טובה. מסירים מן האש ומעבירים למסננת בכיור (או מעל צלחת), להגרת נוזלים.
-
04.
מסדרים פרוסות גבינה צפתית על גבי פרוסות לחם חצי-מלא, עורמים תלולית פטריות מוקפצות ומעטרים בפיסות קטנטנות של עירית טרייה. מגישים מיד.