כריך עם פטריות פורטובלו מוקפצות וצפתית | השף הלבן

כריך עם פטריות פורטובלו מוקפצות, גבינה צפתית ועירית קצוצה

שילבתם אי פעם פטריות מוקפצות בכריך? יחד עם גבינה צפתית, קלילה ומרעננת, השילוב הוא מושלם! תנו לכריך הזה להפתיע אתכם.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כריך עם פטריות פורטובלו מוקפצות, גבינה צפתית ועירית קצוצה
צילום: בועז לביא עיצוב: בועז לביא
  • 5-6 פטריות פורטובלו, טריות מאוד
  • שמן זית
  • מעט מלח
  • אפשרות: מעט פלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • 4-5 פרוסות לחם חצי-מלא
  • 150-200 גרם גבינה צפתית פיראוס
  • 1/6 חבילה עירית טרייה, שטופה וגזורה דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    שימו לב שאין צורך לשטוף פטריות: די בניגוב קל בעזרת מגבת נייר. שטיפה ממלאת את הפטריות במים וגורמת להן להתרכך יתר על המידה בטיגון. עירית גוזרים במספריים מעל הכריך המוכן – ולא חותכים בסכין: מתקבלות כך פיסות יפות יותר.

  • 02.

    קוטמים את קצוות רגלי הפטריות. במידת הצורך מנקים בעזרת מגבת נייר (כאמור, לא שוטפים). פורסים דק את הפטריות.

  • 03.

    מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת עמוקה על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את הפטריות ומטגנים-מקפיצים עד להתרככות והשחמה טובה.         מסירים מן האש ומעבירים למסננת בכיור (או מעל צלחת), להגרת נוזלים.

  • 04.

    מסדרים פרוסות גבינה צפתית על גבי פרוסות לחם חצי-מלא, עורמים תלולית פטריות מוקפצות ומעטרים בפיסות קטנטנות של עירית טרייה.                 מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)