כריך עם גבינה בולגרית למריחה ואומלט
תמיד רציתם לדעת איך מכינים אומלט כהלכתו? הנה ההזדמנות שלכם.
המרכיבים למנה אחת:
- 2 ביצים
- מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
- אפשרות: מעט מאוד פלפל לבן גרוס דק או טחון
- 1 כף גדושה (15-20 גרם) חמאה
- להגשה:
- 1-2 פרוסות לחם חצי-מלא או כל לחם לטעמכם
- גבינה בולגרית למריחה 5% שומן פיראוס
- לעיטור: בצל ירוק, שטוף וחתוך דק
הוראות הכנה:
-
01.
פעלו בדיוק לפי ההוראות שבמתכון ותקבלו אומלט אוורירי ונפלא, שלא דומה לשום חביתה. כמה פשוט – ככה טעים!
-
02.
טורפים בקערית ביצים, מעט מלח (ואם רוצים, מעט מאוד פלפל לבן).
-
03.
מחממים חמאה במחבת טפלון (ללא שריטות) על אש גבוהה.
-
04.
יוצקים ביצים טרופות ומערבבים מיד, בעזרת מרית סיליקון (או כף עץ, אם אין), במשך 10 שניות. מטלטלים את המחבת כך שהביצים יתפזרו סביב-סביב במשך 10 שניות ומנמיכים את האש. מתחילים לקפל מהשוליים פנימה, כדי שהביצים לא יתקשו בשוליים, ויוצרים צורת מלבן או כל צורה אחרת. כשהצד התחתון יציב (כעבור חצי דקה לערך) הופכים את האומלט בעזרת המרית, ממשיכים לטגן במשך חצי דקה או יותר עד למידת העשייה הרצויה ומסירים מן האש. מעבירים מייד לצלחת.
-
05.
הגשה: מורחים גבינה בולגרית למריחה בנדיבות על 1-2 פרוסות לחם. מניחים את האומלט מעל ומעטרים בפרוסות בצל ירוק. מגישים מיד.