כריך מליצאנס – עם פרוסות חציל קלויות, פרוסת בולגרית, עגבניות וזיתים
היוונים אוהבים את השילוב של חציל ובולגרית וגם עגבניה ובולגרית ובצדק. בכריך הזה שלושתם יחד: חציל, עגבניה ופרוסות בולגרית.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
- 1 חציל פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 3 כפות שמן זית+ 1 כף להגשה
- מלח, פלפל
- 1 כפית עלי תימין או אורגנו
- 12 פרוסות לחם
- 2-3 עגבניות פרוסות
- 250 גרם פרוסות גבינה בולגרית 5% "פיראוס"
- חופן זיתים קצוצים
- עלי אורגנו או בצל ירוק או פטרוזיליה
הוראות הכנה:
-
01.
מברישים את פרוסות החציל בשמן זית, ממליחים, מפלפלים ומפזרים תימין או אורגנו. מלהיטים פלנצ'ה משומנת וצורבים 3-4 דקות מכל צד עד שהחציל רך וצרוב. לחילופין, מחממים תנור ל 250 מעלות ואופים את הפרוסות כ 15 דקות או שמטגנים אותן בשמן עד הזהבה. אם רוצים קולים גם את פרוסות הלחם על פלנצ'ה או בתנור.
טיימר מופעל
-
02.
מרכיבים את הכריך: מניחים פרוסת לחם, עליה חציל, עגבניה, בולגרית וזיתים. מזלפים מעט שמן זית, בוזקים פלפל שחור ועלי אורגנו ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים