כריך עם פרוסות חציל קלויות, בולגרית, עגבניות וזיתים | השף הלבן

כריך מליצאנס – עם פרוסות חציל קלויות, פרוסת בולגרית, עגבניות וזיתים

היוונים אוהבים את השילוב של חציל ובולגרית וגם עגבניה ובולגרית ובצדק. בכריך הזה שלושתם יחד: חציל, עגבניה ופרוסות בולגרית.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כריך מליצאנס - עם פרוסות חציל קלויות, פרוסת בולגרית, עגבניות וזיתים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4-6:

  • 1 חציל פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 3 כפות שמן זית+ 1 כף להגשה
  • מלח, פלפל
  • 1 כפית עלי תימין או אורגנו
  • 12 פרוסות לחם
  • 2-3 עגבניות פרוסות
  • 250 גרם פרוסות גבינה בולגרית 5% "פיראוס"
  • חופן זיתים קצוצים
  • עלי אורגנו או בצל ירוק או פטרוזיליה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מברישים את פרוסות החציל בשמן זית, ממליחים, מפלפלים ומפזרים תימין או אורגנו. מלהיטים פלנצ'ה משומנת וצורבים 3-4 דקות מכל צד עד שהחציל רך וצרוב. לחילופין, מחממים תנור ל 250 מעלות ואופים את הפרוסות כ 15 דקות או שמטגנים אותן בשמן עד הזהבה. אם רוצים קולים גם את פרוסות הלחם על פלנצ'ה או בתנור.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    מרכיבים את הכריך: מניחים פרוסת לחם, עליה חציל, עגבניה, בולגרית וזיתים. מזלפים מעט שמן זית, בוזקים פלפל שחור ועלי אורגנו ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)