כריך ביצה עלומה וגבינת פטה
מנת בראנץ' מפנקת לסוף השבוע. מתכון של מתן שופן.
- המרכיבים (למנה אחת):
- 1 פרוסה עבה של לחם (עדיף שיפון או חלה)
- 1 כף שמן זית
- חופן עלי תרד טריים, שטופים היטב
- מיץ מחצי לימון
- 1 שן שום, קלופה וכתושה
- קורט מלח אטלנטי
- קורט פלפל שחור גרוס
- לביצה העלומה:
- 1 ביצה
- 3 כפות חומץ
- להגשה:
- 2 כפות סלט טחינה סמיך
- פרוסת (20-30 גרם) גבינת פטה כבשים פיראוס
- קורט פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים לחם לעובי של כ-3 ס"מ. מושחים את הפרוסה בשמן זית משני צדדיה. מחממים מחבת על אש גבוהה. כשהמחבת חמה קולים עליה את הפרוסה, 2-3 דקות מכל צד.
טיימר מופעל
-
02.
שוטפים עלי תרד ומתבלים בלימון, שן שום כתושה, מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס.
-
03.
ביצה עלומה: מרתיחים ליטר וחצי מים בסיר בינוני על אש גבוהה (אסור להוסיף מלח). כשהמים רותחים מוסיפים 3 כפות חומץ. מערבבים את המים כך שתווצר מעין מערבולת ושוברים ביצה למרכז הסיר (בשקע שנוצר מהמערבולת). לאחר דקה וחצי-שתיים (תלוי במידת העשייה הרצויה) מוציאים את הביצה באמצעות כף מחוררת ומניחים על גבי צלחת.
-
04.
הרכבת המנה: מורחים שכבה נדיבה של סלט טחינה סמיך על פרוסת הלחם הקלויה. מניחים את עלי התרד המתובלים על הטחינה. מפזרים פירורי גבינת פטה כבשים על גבי התרד. מניחים את הביצה העלומה על גבי הגבינה ומתבלים עם מעט פלפל שחור גרוס. מגישים מייד.