ברוסקטה איטלקית בריבת בצלים
ברוסקטה איטלקית בריבת בצלים
המרכיבים ל6 מנות:
- 2 לחמים איטלקיים (עם קרום פריך)
- 200 גרם פרוסות מוצרלה "COLLECTION"
- 1 גביע שמנת חמוצה "בטעם של פעם" של תנובה
- 100 גרם חמאת תנובה
- 1 צנצנת ריבת בצלים אוליביה או ריבה מתוצרת עצמית (ראה מתכון מצורף)
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את הלחם לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מברישים את הפרוסות בשמן זית ומורחים עליהן מעט חמאה.
-
02.
מסדרים את הלחם בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום עליון. אופים עד קבלת גוון זהוב בהיר הצדדים. מוציאים מהתנור ומצננים.
-
03.
מורחים שוב את הפרוסות בחמאה ומעט שמנת חמוצה. מניחים מעל כל פרוסה כ- 1/2 כף ריבת בצל.
-
04.
פורסים את גבינת העיזים למטבעות דקות ומניחים 3 מטבעות על כל פרוסה.
-
05.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200-180 מעלות במצב גריל ומקרימים במשך 5 דקות עד קבלת צבע זהוב. מוציאים מהתנור, מסדרים בכלי הגשה ומגישים חמים.אופן הכנה לריבת בצל ביתית:
טיימר מופעל
-
06.
מכינים מ- 750 גרם סוכר קרמל.
-
07.
מוסיפים לקרמל 5 בצלים חתוכים לקוביות ומבשלים על אש קטנה עד אידוי הנוזלים.
-
08.
מוסיפים קורט מלח. כמו כן, ניתן לתבל גם ביין לבן מתוק או בזנגביל או בקינמון.