פסטה בקרם ארטישוק ירושלמי – מנה חורפית ומפנקת | השף הלבן

פסטה ארטישוק ירושלמי

מנה חורפית עשירה וטעימה שמשלבת פסטה עם רוטב קטיפתי של קרם ארטישוק ירושלמי, חמאה, חלב ושמנת. הארטישוק מעניק לרוטב עומק טעמים ייחודי, ותוספת של פרמזן וארטישוקים צלויים מעל משלימים את המנה למעדן אמיתי. מתכון פשוט להכנה שמביא ביס מפנק ומנחם לכל ארוחה. מתאים לאירוח או לארוחה משפחתית מיוחדת.

פסטה ארטישוק ירושלמי מאת: תומר אומנסקי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה ארטישוק ירושלמי
צילום: תומר אומנסקי

המרכיבים ל4-5 מנות:

מרכיבים:
  • 500 גרם פסטה לבחירתכם מבושלת בהתאם להוראות היצרן
  • בצל לבן חתוך דק דק או חצי כרישה קצוצה דק
  • 50 גרם חמאה
  • 400 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף, חתוך מוקפא של סנפרוסט
  • 240 מ"ל חלב 3%
  • 250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
  • מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט (מעט)
להגשה:
  • פרמזן
  • קוביות ארטישוק ירושלמי צלויות

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר רחב נחמם חמאה ונטגן עד לשקיפות בצל או כרישה.

  • 02.

    נוסיף פנימה את הארטישוק הירושלמי והחלב ונרתיח.

  • 03.

    נבשל כעשר דקות על אש בינונית ונתבל במלח, פלפל לבן ומוסקט.

  • 04.

    נטחן עם הארטישוק עם הנוזלים במעבד מזון, נוסיף פנימה את השמנת ונאחד.

  • 05.

    נעביר למחבת רחבה לרתיחה ותיקון תיבול.

  • 06.

    נבשל את הפסטה בהתאם להוראות היצרן ונוסיף אותה לרוטב, במידה והרוטב סמיך מדי ניתן לדלל במי הבישול של הפסטה.

  • 07.

    לטובת הקישוט, ניקח עוד ארטישוקים, נחתוך אותם לקוביות, נתבל במלח פלפל וכמות נאה של שמן זית, נאפה כ-30-35 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 08.

    נפזר את הארטישוקים מעל הפסטה, נפזר גם פרמזן ונגיש.

הכנת? כאן מדרגים
(0)