ניוקי כרובית
מתכון פשוט ומפתיע לניוקי כרובית במרקם רך ואוורירי, העשוי משני מצרכים בלבד – כרובית וקמח. אפשר לשלב אותו עם כל רוטב שאוהבים, משמנת פסטו ועד רוטב עגבניות עשיר. הניוקי קלים להכנה, ניתן להכין מראש ולהקפיא, והם מושלמים לארוחת ערב קלילה ומזינה לכל המשפחה.

המרכיבים ל 8 מנות:
- 800 גרם כרובית - חבילה של כרובית סנפרוסט
- 2 כפות שמן זית
- כף מלח (25 גרם)
- 400 גרם קמח לבן
- מיכל שמנת 15% של השף הלבן
- 2 כפות פסטו
- חצי כפית מלח
- חצי כפית שטוחה פלפל שחור טחון
- גבינת פרמזן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
-
02.
במגש מרופד נייר אפייה מסדרים את פרחי הכרובית ויוצקים שמן זית באחידות.
-
03.
מכניסים לתנור למשך 30 דק׳.
-
04.
מצננים את הכרובית לטמפ׳ החדר ואז מעבירים למעבד מזון וטוחנים היטב עד לקבלת מחית חלקה.
-
05.
בקערה מערבבים את המחית, מלח וקמח בעדינות עד לקבלת בצק - מי שיערבב באגרסיביות יקבל ניקוי קשים.
-
06.
מוכן ניתן לשמור בקופסא אטומה במקרר עד לשימוש ב-24 שעות הקרובות או להקפיא עד 3 חודשים ולהכניס את הניוקי ישירות מהמקפיא למים.
-
07.
לרוטב:
-
08.
במחבת מערבבים את כל המצרכים על אש נמוכה.
-
09.
במקביל בסיר גדול מרתיחים מים על מלח - מלוח כמו הים.
-
10.
ברגע שישנה רתיחה חזקה מכניסים את הניוקי פנימה לבישול עד שהם צפים 30 שניות - תהליך שצריך לקחת לכם 3 עד 5 דק׳.
-
11.
מעבירים את הניוקי לרוטב ומגבירים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה.
-
12.
מבשלים ומערבבים את הניוקי ברוטב במשך 2 דק׳ ומגישים.
-
13.
בצלחות ההגשה מגרדים פרמזן לכל אחד בכמות שהוא אוהב ובתאבון!
-
14.
** ניתן להכין את הניוקי עם כל רוטב שאוהבים