מרק בטטה וערמונים | השף הלבן

מרק בטטה וערמונים

מאת: אושרית אברגיל
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק בטטה וערמונים
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל6 מנות:
  • 5 בטטות חתוכות לקוביות
  • 2 כוסות קוביות דלעת
  • 1 שקית ערמונים קלופים
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום
  • 20 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • קורט קינמון ומלח לפי הטעם
  • כ2 1/2 ליטר מים רותחים לכיסוי הירקות
  • 1 מכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
מקלות בצק פריך:
  • 1 חבילת בצק פריך מלוח מעדנות
  • חופן פתיתי מוצרלה השף הלבן
  • 1 ביצה
  • חופן שומשום
הוראות הכנה:
  • 01.

    בסיר עמוק מניחים חמאה ושמן זית, מוסיפים את הבצל, הבטטה, הדלעת ושיני השום ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים ערמונים ותבלינים ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים מים רותחים ומבשלים על להבה בינונית/גבוהה כשעה. מורידים מהאש וטוחנים את המרק במוט בלנדר, מחזירים לאש ומוסיפים את השמנת המתוקה. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מים. מבשלים כ-5 דקות נוספות, טועמים ומשפרים תיבול. מגישים עם גרעיני דלעת קלויים לצד מקלות מבצק פריך.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מקלות בצק פריך:

  • 03.

    חותכים בצק פריך מלוח לרצועות ברוחב 2 ס״מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה ומפזרים שומשום ופתיתי מוצרלה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים עד להזהבה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)