קרפ טירמיסו מסקרפונה - השף הלבן

קרפ טירמיסו מסקרפונה

קרם מסקרפונה ובישקוטי טבול בקפה עטוף בקרפ דקיק וקקאו

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קרפ טירמיסו מסקרפונה
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נועה קנריק

המרכיבים ל 8-10 יחידות בינוניות:

לקרפ:
  • 1.5 כוסות (210 גרם) קמח לבן
  • קורט מלח
  • 2+1/4 כוסות (300 מ"ל) חלב תנובה
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 20 גרם חמאת תנובה מומסת
למלית:
  • 10-6 יחידות בישקוטי שבורים לחצאים
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% השף הלבן
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • אבקת קקאו לקישוט
  • 2 כפות ברנדי
  • 1 כוס מים במצב פושר-קר עם כפית קפה מגורען
לציפוי:
  • אבקת קקאו

הוראות הכנה:

  • 01.

    טורפים את מרכיבי הקרפ בקערה גדולה עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים - אפשר במטרפה, אך מומלץ לערבל במיקסר יד.

  • 02.

    מחממים מחבת נון סטיק בקוטר 24 ומשמנים קלות בעזרת נייר ספוג בשמן.

  • 03.

    יוצקים כמות של חצי מצקת מהבלילה אל המחבת ומנענעים את המחבת מצד לצד כך שהבלילה תתפשט בכל המחבת.

  • 04.

    יוצקים כמות של חצי מצקת מהבלילה אל המחבת ומנענעים את המחבת מצד לצד כך שהבלילה תתפשט בכל המחבת.

  • 05.

    חוזרים על הפעולה עם יתר הבלילה.

  • 06.

    מצננים את הקרפים

  • 07.

    ממשיכים בהכנת הקרם:

  • 08.

    מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, הפודינג והברנדי עד שמתקבלת מסה רכה ולא יציבה. מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים להקציף עד שהמלית מתייצבת מעט.

  • 09.

    מכינים תבנית שקעים / קעריות קטנות להנחת הטירמיסו.

  • 10.

    חותכים ניילון נצמד או נייר אלומיניום לצורת ריבוע גדול מהקרפ.

  • 11.

    מניחים את הקרפ על הניילון הנצמד כשהצד הכהה כלפי מטה.

  • 12.

    מפזרים מעט קקאו ומניחים 3-2 כפיות מהקרם במרכז הקרפ.

  • 13.

    טובלים את הבישקוטי בקפה טבילה קצרה ודוחסים אל מרכז הקרם.

  • 14.

    סוגרים את הקרפ בעזרת הניילון הנצמד לצורת כדור ומהדקים את הניילון כך שהכדור לא ייפתח.

  • 15.

    חוזרים על הפעולה עם שאר הקרפים.

  • 16.

    מעבירים למקרר להתייצבות ל-3 שעות לפחות.

  • 17.

    פותחים בזהירות את הניילון הנצמד ומניחים כשהצד עם הסגירה כלפי מטה. בוזקים אבקת קקאו ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.