עוגת גבינה, פיסטוק ושוקולד – עוגת פסטיבל של טעמים

עוּגַת גְּבִינָה, פִיסְטוּק וְשׁוֹקוֹלָד – "דּוּבַּאי סְטַיְל"

עוגת גבינה שמשלבת בתוכה טעמים ים תיכוניים של קדאיף פיסטוק ושוקולד בשידוך מושלם לטעמי גבינה.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוּגַת גְּבִינָה, פִיסְטוּק וְשׁוֹקוֹלָד – "דּוּבַּאי סְטַיְל"

המרכיבים ל 12 מנות:

מרכיבים לקלתית:
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 8 ביסקוויטים טחונים
  • 50 גרם מחית פיסטוק
  • 200 גרם שערות קדאיף קצוצות דק מאוד
מרכיבים למלית הגבינה:
  • 5 ביצים
  • 2 גביעים (2*250 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
  • 3 גביעים (3*200 מ"ל) "שמנת אורגינל של פעם"
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9% תנובה
  • 1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3/4 כוס סוכר
  • 100 גרם פיסטוק טחון
מרכיבים לטופינג:
  • 50 גרם מחית פיסטוק
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% השף הלבן
  • 200 גרם שוקולד לבן
מרכיבים לקישוט:
  • 100 גרם פיסטוק גרוס גס
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% השף הלבן
  • 100 גרם שוקולד מריר
גודל תבנית: קוטר 24

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל־150 מעלות ומניחים בתחתית תבנית עם מים רותחים.

  • 02.

    בוחרים תבנית קפיצית בעלת שוליים גבוהים. מרפדים את כל השטח שלה בנייר אפייה משומן קלות.

  • 03.

    ממיסים חמאה ומערבבים עם מרכיבי הקלתית, משטחים על התבנית.

  • 04.

    מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת קצף יציב ולא נוקשה.

  • 05.

    מוסיפים את שאר מרכיבי המלית, מאחדים את המסה ויוצקים על הקלתית.

  • 06.

    אופים כשעה ורבע בחום של 150 מעלות ומשאירים בתנור סגור כעשרים דקות לפני הוצאה.

  • 07.

    במיקרוגל ממיסים בפולסים שמנת מתוקה עם שוקולד לבן ומערבבים עד לקבלת גנאש אחיד, מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים.

  • 08.

    מצננים את העוגה ויוצקים את הטופינג.

  • 09.

    ממיסים את השוקולד המריר שנותר עם השמנת ומעבירים לשקית זילוף.

  • 10.

    מזלפים פסים עדינים או נקודות בצורה לא אחידה ומפזרים סביב העוגה פיסטוק גרוס.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.